Vijf potentiële opvolgers van Dumfries bij PSV

De rechtsback van PSV, Denzel Dumfries, staat komende zomer zeer waarschijnlijk voor een vertrek. Er is onder meer interesse van AC Milan. Wie is de ideale vervanger voor de aanvoerder? Wij zetten vijf interessante opties op een rij! 

1. Jonas Svensson

De Noorse rechtervleugelverdediger lijkt één van de beste kandidaten. Svensson, inmiddels één van de steunpilaren van AZ, lijkt door zijn spel enorm op Denzel Dumfries. De 28-jarige vleugelverdediger laat wekelijks zien wat voor werklust hij heeft en raast met zijn snelheid over de rechterflank. Naast zijn kwaliteiten is er nog een extra reden om Svensson als een potentiële opvolger te zien. De Noor vertrekt namelijk transfervrij na dit seizoen. Een mooie bijkomstigheid voor de Eindhovenaren, want ook bij PSV heeft afgelopen seizoen er financieel geen goed aan gedaan. Past Svensson in het systeem van PSV?

2. Tajon Buchanan

De 22-jarige Canadees staat volgens TSN-journalist Matthew Sciannitti op het lijstje van de Eindhovenaren. De Canadees staat op dit moment op het middenveld bij New England Revolutions, maar wordt gezien als de ideale opvolger op de rechtsback positie bij PSV. Naast zijn plek bij de ploeg uit de MLS heeft hij ook een vaste plek als international bij Canada. Volgens de journalist is niet alleen PSV geïnteresserd, maar ook de Europese top. Clubs als Juventus, RB Leipzig en Sporting Portugal hebben de middenvelder in het vizier. Is dit een optie voor PSV? Of kunnen zij beter voor een ervaren back kiezen?

3. Jordan Teze

Jordan Teze behoort het gehele seizoen al tot de eerste elf namen van de Eindhovense ploeg. Trainer Roger Schmidt zet hem in als centrale verdediger, maar Teze is ook een rechtsback. Hij heeft inmiddels ervaring in het eerste elftal en is daarom een goede kandidaat voor de plek van Dumfries. Hierdoor komt er een plek vrij in de as van de verdediging. Van origine is Teze een rechtsback en onlangs gaf hij bij ESPN aan dat hij voorkeur had voor de positie als rechtervleugelverdediger. Moet PSV hem op deze positie zetten? 

4. Timothy Fosu-Mensah

De 23-jarige Nederlander is ook een optie voor de ploeg uit Eindhoven. De Amsterdammer vertrok in 2014 naar Manchester United en is sinds januari 2021 speler van Bayer Leverkusen. Echter werd hij door een kruisbandblessure een groot deel van de tweede seizoenshelft aan de kant gehouden. Door zijn blessure zal hij geruime tijd nodig hebben om aan te sterken. Zijn doel was om via Bayer Leverkusen weer in beeld te komen voor de selectie van het Nederlands elftal. Peter Bosz wilde hem graag hebben, maar is inmiddels ontslagen als hoofdtrainer van Bayer Leverkusen. Een garantie op een vaste basisplaats onder zijn nieuwe trainer is er dus niet. Een goede optie als vervanger van Dumfries?

5. Shurandy Sambo

Shurandy Sambo is de rechtervleugelverdediger van Jong PSV. Het 19-jarige talent heeft afgelopen seizoen een goed seizoen gehad in de Keuken Kampioen Divisie. Als rechtsback was hij zeer effectief en belangrijk voor de ploeg van Peter Uneken. Hij maakte zes goals en gaf vijf assists. Denzel Dumfries had dit seizoen twee goals en zes assists. Sambo maakte dit seizoen twee wedstrijden onderdeel uit van de selectie van Roger Schmidt, maar hij maakte tot dusver nog geen debuut. Moet PSV hem meenemen in de voorbereiding en hem klaarstomen voor een seizoen in de Eredivisie?

Feyenoord-doelman vertrekt