Oranje-international spreekt zich uit na mediastilte: "dan ben je de schlemiel"

Jasper Cillessen heeft donderdag gereageerd op de blunder die hij maakte tijdens het thuisduel met sc Heerenveen van afgelopen zaterdag. De doelman had geen behoefte om er direct na de wedstrijd op te reageren. In gesprek met Voetbal International vertelt hij dat hij er even geen zin in had.

Cillessen ging zaterdag bij een 2-2 stand enorm in de fout. Door deze blunder nam Heerenveen de drie punten mee uit Nijmegen. De doelman keek vol ongeloof om zich heen en gaf vervolgens uit woede en frustratie de doelpaal een kopstoot. "Ik zag dat we wat onder druk stonden ik dacht: die bal gaat naast", zo vertelt Cillessen. "Helaas stuitert de bal net binnen. Dan wil je het liefst door de grond zakken.”

"Ik hoopte in de laatste minuten nog op de gelijkmaker, ik ging zelfs nog mee naar voren", aldus de Oranje-international. "Je hebt geluk nodig, dat hadden we even niet. Dan is het heel zuur dat het zo loopt. Ik keepte verder een lekkere wedstrijd. Dat is ook het leven van een keeper. Je kan tien reddingen verrichten, maar bij één fout ben je de schlemiel. Dat weet je."

Direct na het fluitsignaal kon de keeper van de Nijmegenaren nog niet voor de camera verschijnen. "Je moet het voor jezelf een plek kunnen geven voordat je iets kan zeggen. Na Vitesse heb ik iets gezegd en dat werd door sommige mensen ook weer niet goed opgepakt, dus ik dacht: dan heeft het nu geen zin om iets te zeggen. Ik hield even m'n mond. Ik heb betere weken gehad, laat ik het daarop houden. Het is vervelend wat er is gebeurd, maar je moet door. Ik heb de knop omgezet. Ik ga er nu ook verder niet meer op in, daar heb ik geen zin in. Ik wil vooruitkijken."

Liever trainen dan een vrije dag

Cillessen wilde voorkomen dat hij het slechte gevoel zou behouden. De oranje-international meldde zich op maandag, zijn vrije dag, meteen bij keeperstrainer Marco van Duin. "Het was simpel ballen trappen en stoppen, om het goede gevoel weer terug te krijgen. Ik ben ervan overtuigd dat ik er sterker uitkom. Dat is me tot nu toe altijd gelukt. Ik wil met volle energie richting FC Twente. Dat is geen makkelijke wedstrijd, in een fantastisch stadion met fantastische fans."

Bekijk hier de blunder van Cillessen:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers