De Ligt noemt sleutelpunt in persoonlijke ontwikkeling: "Ik ben me gaan focussen op de speler die ik ben"

Matthijs de Ligt maakte jarenlang furore als Ajax-captain, verkaste naar Juventus en zit inmiddels bij het Duitse Bayern München. In Italië had de Nederlander tijd nodig om te wennen, maar in de Bundesliga werd hij weer de oude. 

De centrale verdediger van Der Rekordmeister moet dit seizoen hopen op een wonder om een nieuwe landstitel bij te schrijven, maar desondanks voelt hij wel de waardering. "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de verdediging goed staat en we stabiel achterin zijn. Dat gaat heel erg goed en vanuit daar voel ik veel waardering vanuit de teamgenoten en de staf. Maar dat ligt ook aan mezelf, daarin ben ik zelf veranderd". laat hij optekenen door Voetbal International.

"Mijn mindset is sinds deze winter anders. Ik ben me gaan focussen op de speler die ik ben, wat ik kan en waar ik goed in ben. En dan van daaruit doorgroeien. Ik had mijn eerste deel in München erop zitten, door het WK een kortere periode van vier maanden, maar daar was ik wel tevreden over", zo vertelt de Nederlander eerlijk. "Het stond in het teken van wennen aan de nieuwe omgeving en dat was goed verlopen. Toch wist ik ook bij mezelf: dit is nog maar het begin. Mijn ploeggenoten kenden me, vanaf de derde speelronde was ik in de ploeg gekomen, op trainingen kon ik steeds meer mezelf tonen."

Hij heeft een knop omgezet en kijkt met een andere blik naar zijn spel. "Ik had heel duidelijk in mijn hoofd dat ik in de tweede seizoenshelft wilde knallen, en dan is het belangrijkste dat je topfit bent. Dat was ik. En die mindset hielp daarbij. Vroeger keek ik naar elke wedstrijd los en moest en zou ik alles goed doen. Nu ben ik veel meer over een langere periode aan het kijken om te zorgen dat ik gewoon steeds een goed niveau haal. Een stabiele serie neerzet, want daarmee kan ik het team het meeste helpen. Mijn kwaliteiten als basis, en de rest als extra", besluit de tevreden Nederlander.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl