Van Basten oneens met tafelgenoten over Slot: "Dat geld moet je nog maar eens goed gebruiken"

Aan tafel bij Rondo van Ziggo Sport konden de heren het niet eens worden over de toekomst van Arne Slot. Marco van Basten vindt dat Feyenoord er alles aan moet doen om de trainer te behouden, terwijl Rafael van der Vaart en Khalid Boulahrouz denken dat het juiste moment is gekomen voor een stap naar Tottenham Hotspur.

"Ik denk dat er niet veel eer valt te behalen als hij met Feyenoord de Champions League ingaat volgend seizoen", vertelt Boulahrouz. "Ik verwacht geen wonderen en ook niet dat hij kan toveren. Dan zou hij echt een aantal topspelers naar Rotterdam moeten halen om iets goed neer te zetten. Ik denk dat dit het moment is voor hem. Stel je voor dat hij volgend jaar in de groepsfase vier of vijf wedstrijden verliest, dan staat hij er gelijk heel anders op."

Van der Vaart, oud-speler van 'de Spurs' is het daarmee eens: "Je moet dansen als de muziek speelt. Dat geldt voor alle Feyenoorders, zonder iets te kort te doen aan hun kwaliteiten. We hebben het bij Nicolai Jörgensen gezien. Ze sloegen 20 miljoen af en een jaar later was hij niets meer waard. Slot weet ook wel: ik heb er alles uitgeperst, dit was waanzinnig. Nu is het tijd om te gaan en dan is Tottenham een fantastische club."

Van Basten

Van Basten is niet dezelfde mening toebedeeld als zijn tafelgenoten: "Ik denk dat Feyenoord hem beter kan houden. Hij is tot iets bijzonders in staat. Ik denk dat hij in de Champions League ook een goede ploeg neer kan zetten. Feyenoord komt veel verder met hem, dan dat je hem nu voor veel geld verkoopt. Dat geld moet je eerst nog maar eens goed zien te gebruiken, dat zie je bij Ajax. Hij heeft gewoon nog een contract. Volgend seizoen kan hij dan voor zes miljoen weg. Ik denk dat investeren in je team en club mét Slot veel meer waard is dan die tien miljoen die je nu misschien misloopt", sluit de oud-topspits af.

Net binnen