Waterreus: "Slot heeft Feyenoord genezen van Calimero-complex tegenover Ajax"

Volgens Ronald Waterreus wordt er tegenwoordig te weinig genoten van sport. De oud-doelman vindt dat er momenteel te veel gaat over bijzaken.

"In een tijd dat 'we' wekelijks kittige stukjes tikken over trainer die wel of niet moeten wieberen, over Max Verstappen die ook buiten de baan soms uit de bocht vliegt of over de zwarte capuchonnetjes die ons topvoetbal kapen, vergeten we soms hoe mooi sport is", zo stelt Waterreus bij De Limburger. "Want dat ís het. Die schoonheid zit niet per se in het winnen van de Champions League of op de Olympische Spelen staan: sport is zoveel meer dan dat. Zag u de speech van Arne Slot afgelopen week, opgenomen na de 3-2 overwinning van Feyenoord bij Ajax van een tijdje terug? Impliciet komt in dat filmpje alles samen wat sport zo onovertroffen maakt. Broederschap, verbondenheid, plezier. En, niet op de laatste plaats, zelfvertrouwen."

"Kijk de beelden en u snapt waarom Feyenoord dankzij Slot voorgoed genezen is van die 'jij is groot, ik is klein'-attitude richting Amsterdam", zo schrijft de oud-keeper van onder meer PSV en AZ. "Dokter Slot, samen met Erik ten Hag de beste Nederlandse trainer van het laatste decennium, heeft Rotterdam van z'n Calimero-complex afgeholpen en zelfbewustheid bijgebracht. Ofwel: de overtuiging dat ze niet minder dan Ajax (hoeven) zijn. Precies dat brengt sport in je naar boven: fysiek en mentaal kikker je ervan op. En of je dan voetbalt bij FC Barcelona of korfbalt bij de Hippo's in Maastricht is goedbeschouwd bijzaak. Áls je maar wat doet."

Net binnen