Slot: "Kampioenschap een prestatie waarvan ik niet weet of ik die kan evenaren"

Arne Slot heeft sinds het behalen van het landskampioenschap eindelijk de tijd om terug te kijken op het afgelopen seizoen. In gesprek met Voetbal International gaat de trainer van Feyenoord in op de totstandkoming van het succes.

"Het constant streven naar perfectie zorgt ervoor dat ik als trainer tijdens wedstrijden nauwelijks kan genieten. Ja, als we een mooie aanval spelen of durven op te bouwen zoals we deden uit bij AS Roma, dan geniet ik heel even. Maar een seconde later ben ik alweer bezig met hoe het staat als we de bal verliezen", vertelt Slot.

Drive

"John de Wolf zegt weleens tegen me: bij jou gaat alles zo snel, van standaardsituaties naar manier van opbouwen, naar drukzetten; soms is het lastig bij te houden. Toch kost mij dat weinig moeite. Ik denk omdat ik zo véél hou van voetbal, dat ik een onuitputtelijke drive heb het spel er zo te laten uitzien zoals ik graag zou willen dat het gespeeld werd."

De kers op de taart is dan natuurlijk het kampioenschap: "Dat het daarin resulteert, is een prestatie waarvan ik niet weet of ik die als trainer ooit nog kan evenaren. Alle ingrediënten waren aanwezig voor juist een heel lastig seizoen. We verkochten onze beste spelers: acht vanuit de basis, vijftien in totaal. De nieuwe jongens kwamen uit alle windstreken en verspreid over de voorbereiding binnen, maar we zijn gewoon hard gaan werken, steeds beter gaan voetballen en kampioen geworden op een manier die mij eigenlijk net zo trots maakt."

Net binnen