'Blessures binnen Oranje-kamp: stopper legt individuele training af'

Matthijs de Ligt heeft last van lichte fysieke klachten, die ervoor zorgen dat de verdediger een individuele training moest afleggen. Er is ook duidelijkheid verschaft over de fysieke gesteldheid van Nathan Aké en Jerdy Schouten, die beide naar de kant werden gehaald in het duel met Roemenië.  

Waarom doet De Ligt niet mee met de rest?

De Ligt werkt een eigen trainingsprogramma af, maar waarvan hij last heeft is nog onbekend. ‘De fysieke klachten van De Ligt zijn niet ernstig en de verwachting is dat hij snel weer kan aansluiten bij het programma van de groep’, luidt het bij De Telegraaf.

Waar speelt De Ligt in 2024?

Het is nog een vraagteken waar De Ligt vanaf komend seizoen aan de aftrap zal staan. Manchester United toont verregaande interesse in de stopper, die mag vertrekken bij zijn huidige werkgever, Bayern München. Het afgelopen seizoen moest De Ligt twintig wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure.

Zijn Schouten en Aké fit voor het duel met Turkije?

De wissels van Bergwijn, Schouten en Aké leverden ook kopzorgen op bij de Nederlandse supporters, maar nu is er duidelijkheid over de fitheid van de basisspelers onder Ronald Koeman. ‘Koeman wisselde tegen de Roemenen Nathan Aké, Jerdy Schouten en Steven Bergwijn omdat ze lichte klachten hadden. Het drietal verscheen wel op het trainingsveld. Samen met de rest van de basisspelers, en Donyell Malen, fietsten ze wat uit, langs de rand van het veld’, meldt NOS.

EK-kansen van Nederland na de winst op Roemenië

De overwinning op de Roemenen heeft voor een golf van optimisme gezorgd. Uit data blijkt dat de kans op titelwinst is toegenomen. Bekijk hier welke kansen Oranje maakt op de titel en welke andere landen nog meer de meeste kans maken.

Feyenoord-doelman vertrekt