Mbappé moet nu een keuze maken: "Onmogelijk dat hij volgend jaar transfervrij vertrekt"

Kylian Mbappé heeft bij Paris Saint-Germain nog een contract voor één jaar. Of de sterspeler ook nog een jaar voetbalt in Frankrijk is maar de vraag. Wil Mbappé zelf bij PSG blijven, dan zal de aanvaller moeten bijtekenen, zo meldt Nasser El-Khelaïfi, de steenrijke voorzitter van de topclub. 

Mbappé wordt al tijden in verband gebracht met een overstap naar Spanje, Real Madrid om precies te zijn. Als de club uit de Spaanse hoofstad deze zomer nog wil toeslaan, zal het wel met een flinke zak geld moeten komen. Een jaar wachten totdat de Fransman transfervrij is lijkt op financieel gebied wellicht een veiligere keus. Maar dat weet El-Khelaïfi ook.

"Onze positie is helder: wij willen niet dat hij in 2024 transfervrij vertrekt. Als Kylian wil blijven, willen wij dat ook. Maar dan moet hij wel een nieuw contract tekenen. We willen de beste speler ter wereld niet voor niets laten gaan. Dat is onmogelijk", aldus de voorzitter.

Ondanks dat PSG vorig jaar veel kritiek kreeg, werd de ploeg 'gewoon' weer kampioen van Frankrijk. Mbappé was een lichtpunt in de selectie. De aanvaller werd topscorer van de Ligue 1 met 29 doelpunten. Daarnaast gaf hij ook nog eens zes assists. Op het WK in Qatar reikte hij met zijn land Frankrijk naar de finale. Ondanks een hattrick van Mbappé was Argentinië na strafschoppen te sterk. 

Feyenoord-doelman vertrekt