Stengs is Slot enorm dankbaar: "Geholpen om juiste focus te houden"

Calvin Stengs werd in de afgelopen interlandperiode, waarin het Nederlands elftal speelde tegen Ierland en Gibraltar, opgeroepen door Ronald Koeman. De Feyenoord-speler maakte een hattrick tegen Gibraltar en gaf zijn vertrouwen ook bij Oranje een boost.

De nummer tien van de Rotterdammers maakte tot maandagavond nog geen enkele goal voor Nederland, maar staat sinds diezelfde avond op drie treffers. Na afloop liet hij de wedstrijdbal signeren door zijn ploeggenoten om de bijzondere avond te vereeuwigen. "Dat vond ik leuk. Gescoord had ik nog niet, dus dan is het extra mooi om er meteen drie te maken. Ook tegen een tegenstander als deze. Mijn laatste interland was ook uit tegen Gibraltar, maar toen lukte het niet."

Zijn goede spel is voor een groot deel te danken aan Feyenoord-trainer Arne Slot, zo laat hij optekenen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De trainer heeft me erg geholpen om de juiste focus te houden. Het ging al snel steeds beter. Ik voel me goed, krijg ook veel vertrouwen. Nu wordt het zaak om deze lijn door te zetten", vervolgt hij.

Oranje

In het Nederlands elftal is er echter een andere rol weggelegd voor Stengs. Waar hij in rood-wit als aanvallende middenvelder geposteerd staat, is hij bij Oranje vleugelaanvaller. "De bondscoach heeft ook wel aangegeven dat ik me op die rol moet richten. Al zou ik ook als een van de twee ‘tienen’ kunnen spelen in het andere systeem. We zien het wel. De EK-selectie halen is nu het doel bij Oranje. Daar gaan we voor."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers