Nieuwkoop over 'nieuw Feyenoord': "Het is aanpassen"

Bart Nieuwkoop keerde deze zomer terug in Rotterdam-Zuid, nadat hij werd overgenomen van het Belgische Royale Union Saint-Gilloise. In de tussentijd is Feyenoord onder leiding van Arne Slot enorm gegroeid en dat was in de eerste maanden even wennen voor de Nederlander.

Bij zijn rentree in De Kuip liep hij al snel tegen een rode kaart aan, waardoor een schorsing volgde. "De schorsing is geen lekker begin. Wat dat betreft was het even schakelen, maar ondanks de grote concurrentie wel speelminuten gekregen. Het is aanpassen, sowieso van de positie wingback naar fullback zoals Arne Slot dat graag wil spelen. Dat is voor mij een nieuw proces waarin ik moet leren. Dat is mooi, veel concurrentie maar minuten gemaakt en daar ben ik blij mee", begint hij in gesprek met RTV Rijnmond.

De veranderingen bij de stadionclub en deelname aan de UEFA Champions League betekende weinig twijfel toen Feyenoord belde om een terugkeer te bespreken. "Dat is een no-brainer. Ik merk dat het team goed staat en dat is mooi en goed om te zien. De lat ligt hoog en dat is alleen maar goed. Ik denk dat het mooie ontwikkelingen zijn en voor mij persoonlijk om daar onderdeel van te zijn. Dat de Champions League daar bij komt kijken is hartstikke mooi en dat is wat je als speler wilt."

Cruciale periode

Feyenoord moet na de interlandbreak direct scherp zijn, want na een cruciaal Champions League-duel tegen Atletico Madrid volgt een bezoek van koploper PSV, waarop de achterstand al zeven punten is. "Iedere periode is belangrijk, natuurlijk ook deze met de Champions League, die we door willen komen. En met PSV die we treffen en weinig fouten maken. Ongetwijfeld weer een mooie periode", besluit Nieuwkoop. De verdediger keert ook weer terug in de selectie, nadat hij op bezoek bij SS Lazio uit moest vallen met een hoofdblessure.