Meeste interlandgoals in 2023: Feyenoorder in top-8!

De interlands in 2023 zijn allemaal voorbij. We hebben de acht spelers die in 2023 de meeste internationale doelpunten maakten onder de loep genomen. Deze supersterren en een Feyenoorder namen hun land op sleeptouw in 2023!

8) Ayase Ueda - 7 goals

De enige Eredivisie-speler die in deze lijst voorkomt. De Japanse aanvaller houdt nog altijd Santiago Gimenez bij Feyenoord voor zich. Hij scoorde 22 keer in 40 Belgische Pro League-optredens voor Cercle Brugge. Hij verdiende daarmee afgelopen zomer een overstap naar Feyenoord. Ueda slaagde er niet in om te scoren in zijn eerste twaalf optredens voor Japan, maar hij is in 2023 tot leven gekomen met zeven doelpunten in zeven wedstrijden. Hij zette Japan op voorsprong in hun 4-1 vriendschappelijke overwinning op Duitsland in september en volgde dat op met een hattrick tegen Myanmar en twee doelpunten tegen Syrië in de WK-kwalificatie.

7) Jesús Ferreira - 8 goals

FC Dallas-spits Ferreira heeft namens Amerika vijftien doelpunten gemaakt in 23 optredens. Zeven van die doelpunten werden gemaakt in de CONCACAF Gold Cup in de zomer, met twee hattricks in de 6-0 vernederingen tegen St. Kitts & Nevis en Trinidad & Tobago. Ook scoorde hij in de extra tijd in de halve finale tegen Panama. in 2023 heeft Ferreira er voor Amerika al acht inliggen.

6) Lionel Messi - 8 goals

Nadat hij het hoogtepunt van zijn carrière had bereikt met het winnen van het WK 2022, genoten Messi en zijn teamgenoten van een mooie zegereeks in 2023. Ze wonnen en hielden de nul in negen van de tien interlands in 2023. Ze versloegen Brazilië voor het eerst in hun geschiedenis in een WK-kwalificatiewedstrijd en hebben de kwalificatie voor het volgende WK al min of meer voltooid. De aanvoerder van Argentinië scoorde acht keer namens de Argentijnen in 2023.

5) Patson Daka - 9 goals

Daka, de best scorende Afrikaanse voetballer van 2023, heeft dit kalenderjaar negen doelpunten gemaakt in acht wedstrijden voor Zambia - met twee doelpunten tegen Lesotho, Oeganda en Congo.
Ondanks zijn goede vorm op het internationale vlak, is Daka geen vaste waarde bij Leicester City. Zijn trainer Enzo Maresca heeft hem dit seizoen slechts twee invalbeurten van in totaal 27 minuten gegeven.

4) Harry Kane - 9 goals

Kane ligt op schema om in zijn debuutseizoen bij Bayern München allerlei Bundesliga-records te breken.
Gelukkig voor Engeland is hij niet minder productief geweest op internationaal niveau met negen doelpunten in tien wedstrijden sinds hij die penalty tegen Frankrijk op het WK miste.

Doelpunt Kane tegen Malta op 1:15:

3) Cristiano Ronaldo - 10 goals

De spits van Al Nassr scoorde in 2022 vijftien minder internationale doelpunten dan Messi, waardoor we ons afvragen of Ronaldo's eeuwige rivaal op een dag zijn internationale record zou kunnen overtreffen. Maar Ondanks dat hij in februari 38 werd, heeft Ronaldo alle twijfels weggenomen nadat hij zijn voorsprong had uitgebreid met 10 doelpunten in negen Euro 2024-kwalificatiewedstrijden waarmee hij zijn totaal op 128 bracht.

2) Kylian Mbappé - 10 goals

Nadat hij 2022 had afgesloten door een hattrick te maken in een WK-finale heeft Mbappé tien doelpunten in 2023 gemaakt waarvan negen in de kwalificatie voor Euro 2024. Hij staat nu op de derde plaats in de topscorerslijst aller tijden van Frankrijk, tien doelpunten achter Olivier Giroud. Niet slecht voor een 24-jarige. Mbappé scoorde drie keer en gaf drie assists in zijn laatste interland tegen Gibraltar die met 14-0 gewonnen werd.

Samenvatting van de wedstrijd tegen Gibraltar:

1) Romelu Lukaku - 15 goals

De Roma-spits scoorde vijftien keer in 2023 namens België. Hij is nog maar 30 jaar oud en heeft 83 doelpunten gemaakt in 113 interlands voor zijn land, alleen Ronaldo heeft meer gescoord voor een Europees land. Hij onderstreepte hoe dodelijk hij is in zijn laatste interland waarin hij vier doelpunten maakte in de eerste helft in de 5-0 overwinning tegen Azerbeidzjan.

Hier de vier doelpunten van de spits tegen Azerbeidzjan:

Hier een overzicht van de volledige lijst:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers