AZ hard gestraft door UEFA voor rellen tegen West Ham United

AZ is flink gestraft door de UEFA voor de rellen na de thuiswedstrijd tegen West Ham United. Na de tweede halve finale van de Conference League ging het flink mis in Alkmaar, tot supporters van de harde kern hun weg vonden naar aanwezige uitsupporters op de hoofdtribune.

De totale straft die van de UEFA naar AZ is gestuurd bedraagt een geldboete en een voorwaardelijke straf. In totaal moet AZ een geldbedrag van 80.125 euro betalen. Deze bestaat uit vijftigduizend euro voor de ongeregeldheden na de wedstrijd, plus vijftienduizend euro voor het afsteken van vuurwerk, achtduizend euro voor het blokkeren van openbare toegangswegen en nog eens 7125 euro voor het gooien van voorwerpen. Daarbij komt nog de voorwaardelijke straf van één Europese wedstrijd zonder publiek, mocht het in de proeftijd van twee jaar nog eens mis gaan.

Na de halve finale tegen West Ham United (0-1) liep het volledig uit de hand in Alkmaar. Fanatieke supporters van de Ben-Side wisten een hek dat de vakken met dat van de hoofdtribune afsluiten door te breken. Daar zochten zij de confrontatie op met aanwezige West Ham-supporters en familieleden van spelers.

Rellen tijdens AZ-West Ham United