Hilarische Pieter de Jongh maakt zijn Oranje-staf bekend: 'Jan Boskamp als fitnesscoach'

De speculaties over wie de nieuwe bondscoach moet worden zijn in volle gang. Na het vertrek van Frank de Boer komen er diverse namen bovendrijven. Daar kan één man natuurlijk niet achter blijven. Viralcoach Pieter de Jongh, ook wel The Champ’ opperde zich onlangs al als dé opvolger. Nu heeft hij zijn staf bekendgemaakt.

In een eerdere video gaf De Jongh al aan oren te hebben naar rol als bondscoach van het Nederlands Elftal. “Ook The Champ heeft vanuit Afrika meegekregen dat collega Frank de Boer vertrekt bij het Nederlands Elftal.  Als het volk het wil, dan ben ik beschikbaar.”

Aan de zijde van The Camp is er maar ruimte voor één man. “Ik wil dat dan doen met Henk ten Cate. Want samen brengen we Nederland terug aan de top. Laten we er voor gaan!” Nu heeft The Champ zijn eventuele staf onthuld, met een flinke knipoog.

De staff van 'bondscoach' Pieter de Jongh

Zo zijn daar de assistent-trainers Hans Kraay jr. en Theo Janssen. Als spitsentrainer is De Jongh uitgekomen bij 15-voudig international René van der Gijp. Keeperstrainer moet, hoe kan het ook anders Eric Meijer worden. De trainer die voor de techniek van Oranje moet gaan zorgen is Wim Kieft. De sterren van Oranje moeten op fysiek vlak bijgestaan worden door fitnesscoach Jan Boskamp en voedingscoach Wilfred Genee. De mentale ondersteuning moeten Hélène Hendriks en Bas Nijhuis voor hun rekening gaan nemen. ‘De vrouw van Danny’, de beeldschone Escha Tanihatu, moet de mannen van Oranje voorzien van massages.

Buiten het veld moet video-analist Johan Derksen de voetballers laten zien wat er beter kan in de wedstrijden. Teammanager Chris Woerts moet het elftal in bedwang houden. Voor interviews met Oranje kan de meid terecht bij persvoorlichters Kees Jansma en Valentijn Driessen. En als The Champ het zelf eventjes allemaal niet weet wil hij advies van senior-adviseur Dick Advocaat.

Bekijk hier de volledige video van viral-bondscoach Pieter de Jongh:

Feyenoord-doelman vertrekt