'Van Gaal staat open voor Oranje-vacature'

Louis van Gaal staat ervoor open om voor de derde keer bondscoach van Oranje te worden, meldt de Volkskrant. De KNVB kan gerust een belletje plegen naar de 61-jarige oefenmeester.

Toen Ronald Koeman vorig jaar aan de slag ging bij FC Barcelona, werd Van Gaal veelvuldig genoemd als mogelijke opvolger. De geboren Amsterdammers kreeg desondanks geen oproep. "Hij zat naast de telefoon, maar wie ook belde, geen KNVB".

De voormalig trainer van onder meer Ajax en Bayern München ziet het zitten om zich wederom de keuzeheer van het Nederlands elftal te noemen. "Van Gaal staat opnieuw niet onwelwillend tegenover een derde dienstverband als bondscoach", aldus de Volkskrant.

Twee periodes

Van Gaal stond twee keer eerder aan het roer van Oranje. De IJzeren Tulp slaagde er niet om Nederland naar het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea te loodsen, maar bereikte wel de halve finale van het WK van 2014 in Brazilië.

Frank de Boer stapte dinsdag op als bondscoach van Oranje. De KNVB moet nu op zoek naar een opvolger. Er zijn genoeg trainers die aanspraak maken op de Oranje-vacature, zoals Giovanni van Bronckhorst en Phillip Cocu.

Louis van Gaal Oranje-vacature bondscoachschap

Feyenoord-doelman vertrekt