Mazraoui zeker van zijn zaak: "Dit is voor mij de beste stap"

Noussair Mazraoui denkt dat zijn keuze voor Bayern München een goede volgende stap is voor zichzelf. De 24-jarige vleugelverdediger verruilt Ajax na zeventien jaar en haalt herinneringen op. Voormalig ploeggenoten Ziyech en Van de Beek hebben het enorm lastig, maar daar vreest de 24-jarige back niet voor.

In het afscheidsinterview met Ajax TV kreeg Mazraoui de vraag of de huidige situatie van zijn oud-ploeggenoten nog invloed hebben gehad op zijn keuze. "Ja en nee. Wél als ik keek naar welke stap ik zou maken, maar ik was er altijd wel van overtuigd dát ik de stap wilde maken. Het heeft er veel mee te maken waar je naartoe gaat. Ik heb er wel over nagedacht of ik naar Engeland wilde, omdat jongens als Hakim en Donny daar spelen. Blijkbaar is die competitie nog net iets zwaarder. Maar ik ben geen Hakim en geen Donny. Niemand kan van tevoren weten of je het ergens gaat maken".

Volgens de rechtsback zijn de gelijkenissen tussen Ajax en de Duitse kampioen best groot. "Bayern is een van de grootste clubs in Europa, misschien wel de beste van Europa. Qua voetbal, discipline en structuur lijkt het best veel op Ajax, maar dan groter. Ik denk dat ik daar het beste bij pas. Dit is voor mij de beste stap".

Mazraoui was opgelucht toen de deal met de Duitsers definitief beklonken was. "Ik was blij dat ik dat achter me kon laten. Het onzekere, ik wist niet wat ik zou doen en bij welke club. Alle keuzes heb ik op een rij gezet. Dat brengt mentaal ook weer iets met zich mee. Ondertussen wilde ik alles geven voor Ajax, daar moest ik me ook honderd procent op kunnen focussen. Maar na een wedstrijd moest ik bijvoorbeeld toch weer nadenken over wat ik wil. Dat was zwaar".

Zijn voormalig ploeggenoot Ryan Gravenberch gaat met hem mee naar Der Rekordmeister. "Dat is top, geweldig. Ryan is een goede jongen. Ik kan goed met hem opschieten. Het is top dat hij ook daarheen gaat. We gaan samen iets nieuws meemaken. We gaan beide uit onze comfortzone, maar we kunnen bij elkaar terecht. Of we bij elkaar in de buurt gaan wonen? Dat weet ik nog niet, hoor. Als we elkaar iedere dag op de club zien en daarna ook nog thuis, zijn we elkaar na een maand ook weer zat, haha".