Nederland ongeslagen tijdens wedstrijden op eindrondes in Dortmund

Nederland kent een bijzondere band met wedstrijden in Dortmund. Oranje is sterk in de Duitse stad en heeft dit EK ook nog eens een aanvaller die weet wat scoren is in het plaatselijke stadion. Voetbalflitsen zet de feiten rond de prestaties van Nederland en Engeland in Dortmund op een rij!

50x je inzet als Nederland wint

Hoe presteert Nederland in Dortmund?

Oranje heeft een indrukwekkend ongeslagen record in Dortmund op eindrondes. Tijdens drie wedstrijden op eerdere grote toernooien, WK/EK, wist Nederland ongeslagen te blijven in Dortmund. Oranje speelde tijdens het WK 1974 gelijk tegen Zweden (0-0), en behaalde overwinningen tegen Bulgarije (4-1) en Brazilië (2-0). De overwinning op Brazilië, met doelpunten van Johan Neeskens en Johan Cruijff, zorgde ervoor dat Nederland doorstootte naar de finale. Eén keer speelde Oranje een oefeninterland in Dortmund: in 1986 ging het met 3-1 onderuit tegen West-Duitsland.

Hoe presteert Engeland in Dortmund?

Engeland heeft slechts één keer eerder een wedstrijd gespeeld in Dortmund. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd tegen Duitsland op 22 maart 2017. Onder leiding van Gareth Southgate verloor Engeland met 1-0, door een doelpunt van Lukas Podolski.

Malen on fire in Dortmund

Donyell Malen heeft zich bewezen als een belangrijke speler voor Borussia Dortmund, waar hij twintig van zijn 34 competitieve doelpunten scoorde in het Signal Iduna Park. Ian Maatsen, een andere speler met een BVB-verleden, wist twee keer te scoren in zijn tien officiële optredens in dit stadion. Voor Malen wordt er zelfs geopperd om hem door zijn statistieken in de basis te laten beginnen.

50x je inzet als Nederland wint

Feyenoord-doelman vertrekt