De zes grootste flops van de Eredivisie dit seizoen

Elk seizoen zijn er spelers met hoge verwachtingen die het niet kunnen laten zien. Waar je vorig seizoen Kostas Mitroglou had van PSV, was het jaar daarvoor Răzvan Marin (Ajax) de grote flop. Maar wie is het dit seizoen? Wij nemen een kijkje naar de zes grootste flops van de Eredivisie.

Paulos Abraham

In de winter van 2021 kwam Paulos Abraham als groot talent als leenspeler bij FC Groningen. Afgelopen zomer nam de Groningse club de aanvaller definitief over voor twee miljoen euro. Ook Feyenoord stond in de rij voor de Zweedse buitenspeler, maar trok op het laatste moment de stekker uit de transfer. Bij FC Groningen maakt Abraham de verwachtingen nog niet echt waar. Dit seizoen speelde de Zweed 21 competitieduels, waarin hij niet wist te scoren en maar één assist gaf.

Anthony Musaba

Een aanvaller die op jonge leeftijd Nederland verliet. Antony Musaba komt uit de jeugd van NEC en Vitesse. In 2020, op 19-jarige leeftijd, transfereerde de buitenspeler voor twee miljoen euro naar AS Monaco en na een korte tussenstop bij Cercle Brugge wordt Musaba dit seizoen verhuurd aan SCHeerenveen. De aanvaller heeft dit seizoen meer rode kaarten (1) achter zijn naam dan doelpunten en assists (0). Musaba stond 21 keer in het veld en kon zich nog niet van zijn goede kant laten zien in Heerenveen.

Zie hier een enorme misser van Musaba:

Ryan Koolwijk

Een speler met veel ervaring. Ryan Koolwijk kwam in 2021 transfervrij over van Almere City bij PEC Zwolle. Waar de verdedigende middenvelder eerder dit seizoen nog wel eens inviel, moet Koolwijk momenteel genoegen nemen met een plek op de bank zonder invalbeurt. In totaal viel de Surinaams-international acht keer in dit seizoen.

Joël Drommel

Afgelopen zomer maakte Joël Drommel de overstap van FC Twente naar PSV en ging keeper Lars Unnerstall de andere kant op. Het seizoen van de huidige PSV keeper verloopt alleen niet al te best. Drommel komt vaak onzeker over en hield pas zes keer de nul in 24 wedstrijden. Verder is er vaak kritiek op de keeper, niet alleen van de media, maar ook van PSV-trainer Roger Schmidt.

Zie hier een blunder van Drommel tijdens het duel tegen Willem II:

Alireza Jahanbakhsh

Als topscorer van de Eredivisie tijdens het seizoen 2017/2018, maakte Alireza Jahanbakhsh in 2018 de overstap naar het Engelse Brighton. In Engeland kon de aanvaller het echter niet waarmaken en keerde hij afgelopen zomer terug in Nederland, bij Feyenoord. Ook in Rotterdam verloopt het nog niet geheel naar wens voor de Iranees. Jahanbakhsh speelde 23 Eredivisie-duels, waarvan zestien in de basis. Tijdens deze wedstrijden scoorde de buitenspeler pas vier keer en gaf hij twee assists.

Markus Schubert

Markus Schubert kwam afgelopen zomer transfervrij over van Schalke 04. De Duiste keeper was aan het begin van het seizoen aangewezen als de nummer één van Vitesse. Door vele blunders van Schubert moest de goalie uiteindelijk genoegen nemen met een plek op de bank. Schubert stond dit Eredivisie seizoen veertien keer onder de lat, waarin de Duitser twintig tegendoelpunten kreeg.

Bekijk hier de blunder van Schubert tegen FC Utrecht:

Feyenoord-doelman vertrekt