Angst voor rellen na Nederland-Turkije: 'Dit kan weleens naar aflopen'

Valentijn Driessen maakt zich enorme zorgen over de aankomende kwartfinale tussen Nederland en Turkije. De journalist stelt zelfs dat de politiecommissarissen met zweet in de handen zitten voor de commotie die deze wedstrijd met zich meebrengt en de gedachte dat harde kernen zich zullen laten zien.

Driessen heeft medelijden met de politie

"Die politiecommissarissen zitten echt met het zweet in hun handen", steekt Driessen van wal in de Kick Off Oranje podcast van De Telegraaf. "Dat is vanzelfsprekend. Het is natuurlijk al eerder fout gegaan. Nu tegen elkaar, in deze fase van het toernooi, als er dan één van de twee verliest, kan het wel eens heel naar aflopen”, opent de journalist.

Driessen bang voor betrokkenheid hooligans

Het feit dat veel ultras van voetbalclubs nog in Nederland zijn, zorgt voor hoofdzorgen bij Driessen. "De meeste Nederlandse fans zitten hier. Bij de rest van Nederlandse voetbalfans zitten er ook een hoop van harde kernen bij en ook hooligans. Denk je dat zij zich dan niet op straat zullen laten zien?”, stelt Driessen.

Andere kopzorgen voor Nederland

Voor het aankomende duel met Turkije hoeft Nederland zich ook geen zorgen te maken om de ziekenboeg. Een drietal spelers, dat tegen de Roemenen uit voorzorg werd gewisseld, zijn naar alle waarschijnlijkheid weer helemaal fit voor het treffen met de Turken. Lees meer over de blessures bij Oranje in dit artikel.

Feyenoord-doelman vertrekt