LIVE: bekijk hier Jong Oranje - Jong Tsjechië (VIDEO)

De beloftes van het Nederlands elftal kwalificeerden zich voor het EK, dat aankomende zomer wordt afgewerkt in Georgië en Roemenië. In aanloop naar het toernooi stonden twee oefenwedstrijden gepland, waarvan de eerste tegen Noorwegen overtuigend met 3-0 werd gewonnen. Het tweede duel, tegen Tsjechië wordt maandagmiddag afgewerkt. De aftrap is 14.00 uur en de wedstrijd is LIVE te volgen.

Jong Oranje had afgelopen zaterdag aan vijf minuten genoeg om haar leeftijdsgenoten uit Noorwegen op een 2-0 achterstand te zetten via Sydney van Hooijdonk en Cryscensio Summerville. In de tweede helft maakte Quilindschy Hartman er 3-0 van. Bondscoach Erwin van de Looi, die na het EK vertrekt bij de KNVB, kiest tegen Jong Tsjechië voor maar liefst acht andere namen.

Opstelling Jong Oranje: Schendelaar (PEC), Sambo (Sparta), Van Hecke (Brighton), Bakker (Bayer Leverkusen), Salah-Eddine (FC Twente), Manhoef (Vitesse), Proper (NEC), Burger (FC Basel), Van Kaam (SC Cambuur), Dallinga (Toulouse), Zirkzee (Bologna)

Bekijk Jong Oranje - Jong Tsjechië LIVE:

Feyenoord-doelman vertrekt