Van der Sar bestempelt aanstelling Schreuder niet als een fout: 'Ons huiswerk gedaan'

Edwin van der Sar schoof maandagavond aan bij Rondo. De algemeen directeur van Ajax ging diep in op de crisis waarin zijn club de laatste maanden in terecht is gekomen. Uiteraard ging de meeste aandacht naar het verhaal Alfred Schreuder. Van zijn aanstelling tot zijn ontslag, alles werd besproken.

Was het een fout om Schreuder aan te stellen? 'Nee, dat vind ik niet', antwoordt Van der Sar in het Ziggo Sport-programma. 'We hebben een lijst gemaakt en stelden onszelf de vragen welke trainers er beschikbaar waren, welke er zouden passen en vroegen ons af wat de filosofie was bij de club. Op die manier hebben wij ons huiswerk gedaan, hebben we een aantal mensen gesproken en zijn we bij Alfred uitgekomen.'

Waarom het uiteindelijk toch fout ging, weet de voormalig doelman niet. Hij had er voorafgaand aan het WK nog vertrouwen in dat de zaak recht te breien was. 'We hebben in november een analyse gemaakt. We wilden richting een kleinere selectie en er moest een extra assistent bij. We hebben hem het vertrouwen gegeven om het na het WK weer op de rails te krijgen', verklaart de directeur van de Amsterdammers.

Er waren voordat het eindtoernooi in Qatar startte namelijk nog genoeg aanknopingspunten, zo stelt hij. 'We hebben in die wedstrijden voor het WK veel punten onnodig laten liggen. Dat is ongelukkig geweest, maar daar kan je als topploeg niet naar blijven wijzen. We hadden alleen verwacht dat we na de winterstop die omslag hadden kunnen maken', aldus de 130-voudig international van Oranje die uiteindelijk van een koude kermis thuiskwam.