Ajax benaderde Frank de Boer tot twee keer toe zonder succes

Frank de Boer heeft in gesprek met het Algemeen Dagblad onthuld dat Ajax afgelopen seizoen tot twee keer toe geprobeerd heeft om hem naar de club te krijgen. Eerst als assistent-trainer en vervolgens als interim-trainer om de ontslagen Alfred Schreuder op te volgen.

De Boer is momenteel trainer van Al-Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten en won als hoofdtrainer bij Ajax vier keer de landstitel. In een terugkeer bij de club had hij echter geen zin. Toen Schreuder in de moeilijkheden zat werd De Boer gevraagd als assistent-trainer. De oud-trainer van de club had hier geen trek in. Een korte tijd later werd De Boer opnieuw gevraagd, ditmaal om Schreuder op te volgen. "Daar hebben we over gesproken, maar ze wilden nog een tweede gesprek. Ik dacht: hallo, jullie weten toch wel wat jullie aan mij hebben. Ik zag het aanvankelijk wel zitten om het seizoen af te maken. Maar die ochtend werd ik alweer om vijf uur wakker. Toen dacht ik: dit moet ik niet willen. Ik heb toen Edwin van der Sar meteen gebeld en bedankt.”

De Boer noemde twee redenen waarom hij niet bij Ajax aan de slag wilde. “Ik had geen zin om me in nog een gesprek te moeten bewijzen.” Daarnaast noemt De Boer dat hij alweer aan het malen was over zijn functie, midden in de nacht. “Dat was juist waarom ik afstand had genomen.”

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers