Waarom er extra rivaliteit is tussen Dumfries en Theo Hernandez

Met de wedstrijd van Nederland tegen Frankrijk staat er ook een onderlinge rivaliteit op het spel. Zo kan Theo Hernandéz wraak nemen op Denzel Dumfries. Hoe dat precies zit, neemt Voetbalflitsen met je door!

"Wat die dag gebeurd is, is nu eenmaal gebeurd. Ik ben kalm. Als ik hem zie, zeg ik hallo. Voor mij is er geen probleem", meent Hernandez als hij vooruitblikt op de strijd tegen Dumfries. Maar wat is er 'die dag' gebeurd? Hernandez heeft het namelijk over het kampioensfeest van Inter van afgelopen april.

Ruzie tussen Dumfries en Hernandez

Tijdens de derby in Milaan afgelopen seizoen lopen de gemoederen hoog op tussen Dumfries en Hernandez. In de blessuretijd loopt het uit de hand en beide backs moeten het veld verlaten na een rode kaart. Inter wordt tegen de aartsrivaal landskampioen. Tijdens het titelfeest krijgt Dumfries een vlag toegereikt van een fan. Hierop staat Hernández in GTA-stijl afgebeeld als aangelijnde hond.

Het spandoek is gemaakt door een Inter-supporter en wordt aan Dumfries overhandigd door een teamgenoot terwijl ze op de kampioenswagen rijden. Zonder aarzeling toont de 28-jarige rechtsback het spandoek aan de fans, die reageerden met gejuich.

Eerstvolgende confrontatie tussen Hernandez en Dumfries

De eerstvolgende confrontatie tussen Hernandez en Dumfries is op het EK 2024. Tijdens de groepsfase nemen de twee rivalen het tegen elkaar op tijdens Nederland-Frankrijk. Wat kan Oranje verwachten van het Franse sterrenensemble?

Feyenoord-doelman vertrekt