'Ajax niet akkoord met aanbieding West Ham United en doet tegenvoorstel'

Edson Álvarez is één van de spelers die deze zomer gaat vertrekken bij Ajax en na het afketsen van de Borussia Dortmund-deal voeren de Amsterdammers gesprekken met West Ham United. De Engelsen deden een bod van 35 miljoen euro, maar hebben inmiddels een tegenvoorstel ontvangen.

Een transfer naar de Engelse topcompetitie lijkt onhoudbaar te zijn voor Sven Mislintat en daardoor hoopt de club het onderste uit de kan te halen. Het uitgangspunt is zeker om de Mexicaan te laten vertrekken, want tijdens de gesprekken met Dortmund klapte het op de gestelde voorwaarden van Ajax. Het bedrag dat genoemd is in het tegenvoorstel is nog niet bekend.

Florian Plettenberg, een doorgaans betrouwbare verslaggever uit Duitsland, meldt dat een akkoord tussen de twee clubs slechts een kwestie van tijd is. Hij denkt dat de uiteindelijke transfersom rond de veertig miljoen euro gaat liggen. The Hammers namen eerder deze transferwindow afscheid van Declan Rice en beschikken daardoor over een gigantische portemonnee. Álvarez kan voor vijf jaar vastgelegd worden in Londen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers