Van Gaal geeft advies aan Ten Hag: "Je kunt beter naar een voetbalclub gaan"

Louis van Gaal heeft Erik ten Hag afgeraden om naar Manchester United te gaan. De bondscoach is van mening dat de oefenmeester van de Amsterdammers beter naar een 'voetbalclub' in plaats van een 'commerciële club' kan gaan. 

Van Gaal vindt Ten Hag een 'geweldige coach'. De trainer van Ajax voert gesprekken met Manchester United. "Dat is altijd goed voor Manchester United", begint de bondscoach, die tussen 2014 en 2016 werkzaam was op Old Trafford, tijdens de persconferentie in Zeist.

"Maar", voegt Van Gaal eraan toe, "United is een commerciële club en dat zijn moeilijke keuzes voor een coach. Je kunt beter naar een voetbalclub gaan. Ik ga niet zijn loopbaan begeleiden. Als hij dat wil, belt hij maar. Soms praten we weleens met elkaar, maar hij moet kiezen voor een voetbalclub en niet voor een commerciële club".

Het eerste gesprek is 'positief' verlopen, maar de Nederlander is niet de enige kandidaat. Hij lijkt, samen met Mauricio Pochettino, kandidaat te zijn om interim-trainer Ralf Rangnick op te volgen. De huidige trainer van Sevilla, Julen Lopetegui, lijkt ook nog in de race. 

Feyenoord-doelman vertrekt