Duitsers ontkrachten eerder gemeld nieuws; 'Brobbey speelt volgend seizoen 'gewoon' bij RB Leipzig'

RB Leipzig rekent komend seizoen 'gewoon' weer op Brian Brobbey en Ilaix Moriba. Dat wilde de directeur van de Duitse club, Oliver Mintzlaff, zondagmiddag op de persconferentie extra benadrukken. 

Bild kwam eerder deze week met een uitgebreid artikel dat in het teken stond van de komende transferperiode bij RB Leipzig. In juni keren er dertien verhuurde spelers terug naar de ploeg uit de Bundesliga. De huidige trainer van Die Roten Bullen, Domenico Tedesco, is voorstander van een hechte en compacte selectie met de juiste samenhang.

Het Duitse dagblad concludeerde daardoor dat Brobbey en Moriba niet voorkomen in de plannen van de Italiaanse oefenmeester. Het ingecalculeerde vertrek zou volgens de Duitsers te maken hebben met het feit dat Brobbey ontevreden is en liever bij Ajax speelt. Volgens Bild is de club van plan de aanvaller opnieuw te verhuren. 

Mintzlaff sprak zich echter uit tegen de geruchten dat Leipzig spijt zou hebben van het aantrekken van de 20-jarige goaltjesdief.  "Ilaix Moriba en Brian Brobbey zijn twee toptalenten en we zijn heel blij dat we ze hebben binnengehaald. Beiden zijn verhuurd tot juni 2022 en zullen daarna weer RB Leipzig-spelers zijn. Dat zijn de feiten. We hebben nog geen nieuwe plannen gemaakt en we zijn ook niet van gedachten veranderd", pareert Mintzlaff.

"We houden ze allebei goed in de gaten. Brian komt net terug van een blessure en Ilaix speelt regelmatig en ontwikkelt zich goed. Het zijn beide goede persoonlijkheden. We gaan na dit seizoen met hen praten over de toekomst. We zijn trotst dat we twee toptalenten voor de lange termijn hebben bij RB Leipzig", besluit de directeur.