Deze Nederlanders zijn nog actief in de halve finales van het Europese voetbal

De Europa League en Conference League lopen alle twee op zijn einde. Met in ieder toernooi elk nog vier clubs, wordt er binnenkort uitgemaakt wie er doorstoten tot de finale. Maar welke Nederlanders doen er eigenlijk nog mee? Voetbalflitsen komt met een overzicht.

Europa League halve finales 

Olympique Marseille – Atalanta 

AS Roma – Bayer Leverkusen 

Atalanta: Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker 

Atalanta wist voor de grootste stunt in de Europa League te zorgen door Liverpool over twee wedstrijden met 3-1 de baas te zijn. In de halve finales treft de club van Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker nu Olympique Marseille. 

Bayer Leverkusen: Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah 

De Bundesliga werd al gewonnen en het winnen van de Europa League is het volgende doel van Bayer Leverkusen. De Duitse club verloor in alle competities dit seizoen nog geen enkel duel en is daarmee topfavoriet om zich ten koste van AS Roma te plaatsen voor de finale. Jeremie Frimpong is één van de beste spelers bij de Duitse club, terwijl Timothy Fosu-Mensah vanwege blessureleed nog niet in actie kwam voor de club dit seizoen.

AS Roma: Rick Karsdorp 

Bij de Italiaanse club speelt Rick Karsdorp mee. AS Roma wist onder andere Feyenoord uit het toernooi te knikkeren, en staat nu voor een mooi affiche met Bayer Leverkusen. Behalve Karsdorp, spelen er momenteel geen Nederlanders in Rome, hoewel Dean Huijsen als jeugdinternational van Spanje, over een Nederlands paspoort beschikt.

Conference League halve finales 

Club Brugge – Fiorentina* (1-1, 3-4 over twee wedstrijden)

Olympiakos Piraeus – Aston Villa 

(Uitgeschakeld) Club Brugge: Bjorn Meijer 

Club Brugge knokte zich ten koste van PAOK Saloniki door naar de halve finales van de Conference League. Het was de eerste keer in meer dan 30 jaar tijd dat een Belgische voetbalclub er in slaagde om zich te plaatsen voor de halve finales. Bjorn Meijer is een vaste waarde bij de Belgische club en was in de Conference League tot nu toe goed voor één assist. In het tweeluik in de halve finales met Fiorentina, trok de Italiaanse club aan het langste eind: Met een score van 3-4 over twee wedstrijden, knikkerden de Italianen de Belgen uit het toernooi.

Koeman kijkt aandachtig toe

De halve finales van de drie Europese toernooien zijn mooie kansen voor de Nederlandse voetballers om zich in de kijker te spelen bij het Oranje van bondscoach Ronald Koeman. Lees hier wanneer hij zijn definitieve selectie voor het EK 2024 klaar moet hebben.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt