Deze Nederlanders zijn nog actief in de halve finales van het Europese voetbal

De Champions League, Europa League en Conference League lopen alle drie op zijn einde. Met in ieder toernooi elk nog vier clubs, wordt er binnenkort uitgemaakt wie er doorstoten tot de finale. Maar welke Nederlanders doen er eigenlijk nog mee? Voetbalflitsen komt met een overzicht. 

Champions League halve finales 

FC Bayern München - Real Madrid 

Borussia Dortmund – Paris Saint-Germain 

Bayern München: Matthijs de Ligt 

Voor Matthijs de Ligt staat er een loodzwaar treffen op het programma. In de halve finales van de Champions League treft het topfavoriet Real Madrid. In het seizoen 2017/2018 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar in het toernooi. In de halve finales trok de club uit Spanje met een 1-2 overwinning en een 2-2 gelijkspel aan het langste eind. 

Borussia Dortmund: Donyell Malen en Ian Maatsen 

Borussia Dortmund wist voor een verrassing te zorgen door, mede dankzij een doelpunt van Nederlander Ian Maatsen, Atletico Madrid uit de Champions League te knikkeren. In de halve finales van het miljardenbal staat de club van Donyell Malen en Ian Maatsen voor een treffen met topfavoriet Paris Saint-Germain. De twee troffen elkaar dit seizoen al eerder, zo zaten ze samen in groep F. Paris Saint-Germain wist met 2-0 te winnen, waarna er in Duitsland met 1-1 gelijk werd gespeeld.

Europa League halve finales 

Olympique Marseille – Atalanta 

AS Roma – Bayer Leverkusen 

Atalanta: Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker 

Atalanta wist voor de grootste stunt in de Europa League te zorgen door Liverpool over twee wedstrijden met 3-1 de baas te zijn. In de halve finales treft de club van Marten de Roon, Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en Mitchel Bakker nu Olympique Marseille. 

Bayer Leverkusen: Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah 

De Bundesliga werd al gewonnen en het winnen van de Europa League is het volgende doel van Bayer Leverkusen. De Duitse club verloor in alle competities dit seizoen nog geen enkel duel en is daarmee topfavoriet om zich ten koste van AS Roma te plaatsen voor de finale. Jeremie Frimpong is één van de beste spelers bij de Duitse club, terwijl Timothy Fosu-Mensah vanwege blessureleed nog niet in actie kwam voor de club dit seizoen.

AS Roma: Rick Karsdorp 

Bij de Italiaanse club speelt Rick Karsdorp mee. AS Roma wist onder andere Feyenoord uit het toernooi te knikkeren, en staat nu voor een mooi affiche met Bayer Leverkusen. Behalve Karsdorp, spelen er momenteel geen Nederlanders in Rome, hoewel Dean Huijssen als jeugdinternational van Spanje, over een Nederlands paspoort beschikt.

Conference League halve finales 

Club Brugge – Fiorentina 

Olympiakos Piraeus – Aston Villa 

Club Brugge: Bjorn Meijer 

Club Brugge knokte zich ten koste van PAOK Saloniki door naar de halve finales van de Conference League. Het was de eerste keer in meer dan 30 jaar tijd dat een Belgische voetbalclub er in slaagde om zich te plaatsen voor de halve finales. Bjorn Meijer is een vaste waarde bij de Belgische club en was in de Conference League tot nu toe goed voor één assist.

Koeman kijkt aandachtig toe

De halve finales van de drie Europese toernooien zijn mooie kansen voor de Nederlandse voetballers om zich in de kijker te spelen bij het Oranje van bondscoach Ronald Koeman. Lees hier wanneer hij zijn definitieve selectie voor het EK 2024 klaar moet hebben.