Dit is wat Brian Brobbey minimaal oplevert bij een transfer

Brian Brobbey is dit seizoen één van de lichtpuntjes bij Ajax. De spits toont zich bijna wekelijks tot lastig te verdedigen speler en weet vaak het net te vinden. Ajax ziet Brobbey graag aanblijven, maar zijn goede spel is niet onopgemerkt gebleven. Dit is wat Brian Brobbey minimaal oplevert bij een transfer. 

Ajax wijst transfer Brian Brobbey af, maar kans op vertrek aanwezig 

Mike Verweij onthulde eerder in de Kick-Off podcast van De Telegraaf, dat een vertrek van Brobbey uit Amsterdam, erg lastig is. "Hij heeft te horen gekregen dat een vertrek onbespreekbaar is. Hij blijft na dit seizoen bij Ajax.” Daarbij vult Verweij wel aan dat bij een goed bedrag, Ajax zeker wel zou willen luisteren. “Elke speler is te koop. Dus als hij een geweldig EK speelt, dan moet je kijken hoe het er dan voorstaat.” 

Brian Brobbey bij Ajax in cijfers 

Op 31 oktober 2020 maakte Brian Brobbey zijn debuut voor Ajax. Dit deed hij in het met 5-2 gewonnen duel tegen Fortuna Sittard. Na een transfervrij vertrek naar RB Leipzig medio 2021, kocht Ajax hem in de zomer van 2022 terug. Daartussenin was Brobbey nog een halfjaar op huurbasis actief bij de Amsterdammers. In totaal droeg de 22-jarige spits 115 keer het shirt van Ajax. Hierin was hij tot dusver goed voor 48 doelpunten en 17 assists. Daarnaast pakte Brobbey twee keer de landstitel met Ajax en één keer de KNVB Beker. 

Marktwaarde Brian Brobbey 

Brian Brobbey begon volgens Transfermarkt ooit met een bescheiden transferwaarde van 1 miljoen euro. Dit was in juli 2019. Bij zijn vertrek naar RB Leipzig, was Brobbey 7,5 miljoen euro waard. Bij zijn definitieve terugkeer bedroeg de marktwaarde van de spits 9 miljoen euro. Dit jaar is de marktwaarde van Brian Brobbey tot een recordhoogte van 25 miljoen euro gestegen. 

Dit levert Brian Brobbey minimaal op bij een transfer 

Met het gegeven dat de martkwaarde van Brian Brobbey 25 miljoen euro is en hij nog tot medio 2027 vastligt in Amsterdam. Kan Ajax een behoorlijke som geld vangen voor de spits, mocht de club hem alsnog willen verkopen. "Als er zeventig of tachtig miljoen wordt geboden, dan kan het opeens heel anders zijn", vertelde Mike Verweij in de Kick-Off podcast. De minimale verkoopprijs zal dan niet minder dan 25 miljoen euro zijn.

Nog een Ajax-talent die weg kan

Naast Brian Brobbey, staat ook Jorrel Hato in de belangstelling van een aantal clubs. Dit is wat hij minimaal kan opleveren bij een transfer.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt