‘Ajax zoekt naar contact met Xavi’

Ajax wil Xavi Hernandez overtuigen om trainer te worden van de club uit Amsterdam, zo meldt SPORT. Volgens het medium heeft de club met diverse tussenpersonen gesproken. 

Xavi naar Ajax 

Xavi moet de opvolger van John van ‘t Schip worden. De Spaanse trainer van FC Barcelona kondige eerder aan om na dit seizoen afscheid te nemen van de club en kan dus snel weer aan een nieuwe klus beginnen. Het is niet bekend welke tussenpersonen Ajax heeft gesproken, maar wel is bekend dat Xavi kandidaat is voor de functie als trainer bij de Amsterdammers. 

Balans Xavi bij FC Barcelona 

Xavi stapte op 6 november 2021 in bij FC Barcelona, om de ontslagen Ronald Koeman op te volgen. Zijn eerste prijs pakte hij in 2023. Waar hij met FC Barcelona beslag legde op het landskampioenschap. In datzelfde jaar werd vervolgens de supercup gewonnen. Na 135 wedstrijden staat de teller voor Xavi bij FC Barcelona op 85 winstpartijen, 23 gelijke spelen en 27 verliespartijen. Onder zijn leiding wist de Spaanse grootmacht 262 keer het doel te vinden en werden er 148 doelpunten geïncasseerd. Zijn totaal aantal punten in de 135 wedstrijden staat op 278, terwijl het gemiddeld aantal punten per wedstrijd van Xavi bij FC Barcelona op 2,06 staat.

(Tekst gaat verder onder de video)

Kandidaten trainer Ajax 

Xavi is de nieuwste naam die toegevoegd kan worden aan de lijst van kandidaten om trainer bij Ajax te worden. Erik ten Hag is ook nog altijd een naam die vaak genoemd wordt, maar hij is nog in afwachting van een eventueel ontslag. Dit zijn de overige kandidaten voor de vacature hoofdtrainer bij Ajax.

Feyenoord-doelman vertrekt