Steijn vuurt af: "FC Twente beter dan Ajax, klikte niet met Mislintat"

Het huwelijk tussen Ajax en Maurice Steijn was verre van gelukkig, ondanks dat het na zijn vertrek niet veel beter ging in de Johan Cruijff ArenA. In gesprek met Voetbal International blikt zoonlief Sem terug op de 'moeilijke' periode én de concurrentiestrijd met de Amsterdammers.

Sem Steijn vertelt over alle kritiek op zijn vader bij Ajax

Hij benadrukt direct dat het een opluchting is voor hem dat zijn vader vertrokken is bij de huidige nummer vijf van de Eredivisie. "Voor mij was het ook moeilijk. Je ontkomt niet aan Ajax. Hij was overal. Op de dag dat hij tegen Feyenoord moest, speelden wij bij RKC. Ik liep van achter naar voren door de bus en zag op vijf telefoons mijn vader voorbijkomen. Zelf had ik al mijn social media eraf gegooid, maar er was geen ontsnappen aan. Als ik de tv aanzette, ging het over hem", aldus de speler van FC Twente.

Hij merkt het beëindigen van de samenwerking dan ook aan als een opluchting, omdat hij Maurice Steijn zag veranderen. "Vooral omdat hij er zelf ook geen vertrouwen meer in had. Als je ziet hoe het dit seizoen verder is gegaan met Ajax, dan was dat moment vroeg of laat toch wel gekomen. Dan kan het maar beter snel gebeurd zijn. Het lag niet aan mijn vader, dat is daarna ook wel gebleken. Ik weet hoe alles is gegaan, ik weet dat hij er alles aan heeft gedaan. Gelukkig gaat het nu weer hartstikke goed met hem."

Er is echter momenteel geen sprake meer van onvrede tussen beide partijen. "Laatst was hij bij onze wedstrijd tegen Ajax, daar is hij warm ontvangen. Mijn vader klikte gewoon met één iemand niet, het is wel duidelijk wie dat was. Met de andere mensen daar heeft hij prima gewerkt. En verder is over dit onderwerp al zoveel gezegd en geschreven, dat ik er nu heel graag een streep onder wil zetten."

Steijn schat FC Twente hoger in dan Ajax

Hij laat ook zijn licht schijnen op de huidige gang van zaken in de Nederlandse voetbalcompetitie. In zijn ogen staan de Tukkers op dit moment niet op een plek die zij niet verdienen. "Feyenoord-uit was moeilijk, dat gelijkspel was oké. Over die wedstrijd bij PSV en de rol van de scheidsrechter is genoeg gezegd. Alleen Ajax-uit was echt een mindere pot van ons. We hebben het daar gewoon niet goed gedaan. Wij zijn beter dan Ajax, we staan waar we horen te staan", zegt hij tot slot.

Feyenoord-doelman vertrekt