Dennis Higler: alles over deze ervaren scheidsrechter

Dennis Higler is één van de meest ervaren scheidsrechters van Nederland. De leidsman fluit al langer dan 13 jaar in het Nederlands betaald voetbal. Dit is alles wat je moet weten over Higler.

Dit wil je weten over het privéleven van Dennis Higler

Voetbalflitsen duikt in de achtergrond van Dennis Higler, één van de scheidsrechters die momenteel het langst meedraait in het Nederlands betaald voetbal.

1. Waar is Dennis Higler geboren?

Dennis Johan Higler werd op 30 september 1985 geboren in Hilversum.

2. Hoe oud is Dennis Higler?

Dennis Higler is momenteel 38 jaar oud.

3. Wat is de afkomst van Dennis Higler?

Dennis Higler werd in Nederland geboren en beschikt over de Nederlandse nationaliteit.

4. Heeft Dennis Higler boers of zussen?

Het is niet bekend of Dennis Higler broers of zussen heeft.

5. Heeft Dennis Higler een vriendin?

Het is niet bekend of Dennis Higler een vriendin heeft.

Dit is de loopbaan van Dennis Higler

Dennis Higler ging om een opmerkelijke reden aan de slag als scheidsrechter. De leidsman kende een bijzonder debuut in het Nederlands betaald voetbal. Dit is wat je moet weten over zijn loopbaan.

6. Hoe verliep de scheidsrechters-carrière van Dennis Higler

Dennis Higler voetbalde bij VV Hoogland. Higler stond erom bekend een grote mond te hebben tegen de arbitrage, waarop hij getipt werd om zelf aan de slag te gaan als scheidsrechter. Higler ging de uitdaging aan en schopte het uiteindelijk tot scheidsrechter in het Nederlands betaald voetbal.

Dennis Higler maakte zijn debuut als scheidsrechter in het Nederlands betaald voetbal op slechts 24-jarige leeftijd. Op 3 september 2010 floot Higler de wedstrijd tussen Telstar en FC Den Bosch (3-0). Hij liet zich in deze wedstrijd meteen gelden en trok vijf gele kaarten. Slechts vijftien maanden hierna, mocht Higler op 26-jarige leeftijd al opdraven als scheidsrechter in de Eredivisie. In 2017 maakte Higler zijn internationale debuut in de groepsfase van de Europa League.

(Tekst gaat verder onder de video)

7. Heeft Dennis Higler een loopbaan naast het voetbal?

Naast zijn drukke leven als scheidsrechter, heeft Higler nog tijd voor een ander baantje. Zo is hij actief als projectmanager bij auto-importeur Pon.

8. Voetbalt Dennis Higler bij een club?

Dennis Higler voetbalde bij VV Hoogland en besloot vervolgens om scheidsrechter te worden. Hij voetbalt momenteel niet meer bij een club.

9. Is Dennis Higler actief op sociale media?

Dennis Higler is, voor zover bekend, niet actief op Instagram, X, Facebook of LinkedIn.

10. Hoe denkt men over Dennis Higler?

Higler maakt zich lang niet bij iedereen populair. De leidsman is, net als zijn collega's, zeker wel eens de kop-van-jut. Zo noemde Martijn Krabbendam hem ooit eens 'een verschrikkelijke scheidsrechter'.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers