Veldbestormer #PSVSEV die Sevilla-doelman aanviel blijft vastzitten

De Europese uitschakeling was donderdagavond niet het grootste drama wat zich in Eindhoven voltrok. Tijdens PSV-Sevilla besloot een 20-jarige 'supporter' van de Eindhovenaren het veld op te rennen en op de vuist te gaan met de doelman van de Spanjaarden. De man werd overgedragen aan de politie en het Algemeen Dagblad meldt dat het voorarrest van de 20-jarige uit Roermond is verlengd.

Dylano K., zoals de veldbestormer heet, wordt verdacht van mishandeling én het overtreden van een gebiedsverbod, dat hem eerder door de gemeente Eindhoven was opgelegd. De 20-jarige 'supporter' van PSV kreeg eerder al twee maal een taakstraf voor overtredingen rondom voetbalwedstrijden. Op het politiebureau, nadat de man gearresteerd was, bleek ook dat hij te veel had gedronken, namelijk een alcoholpromillage van ruim 1,6. Op woensdag 8 maart wordt de zaak tegen de veldbestormer via het snelrecht afgehandeld en volgens het Openbaar Ministerie wordt er rekening gehouden met de ernst en impact van het feit én het strafrechtelijk verleden van de desbetreffende verdachte.

Sevilla-goalie en advocaat spreken zich uit

Eerder reageerde de doelman van Sevilla, Marko Dmitrovic, op het incident. De Servische goalie bereikte met zijn club de volgende ronde, maar moest twee goals incasseren én werd daarnaast nog eens aangevallen: "Hij duwde mij en ik hield hem bezig tot de beveiliging kwam", vertelde Dmitrovic over het voorval. De goalie heeft nog mooie woorden over voor de Eindhovense club ondanks het incident, maar denkt dat de Eindhovenaren wel moeten vrezen voor een fikse straf: "PSV is een geweldige club, maar ik denk dat ze een flinke straf zullen krijgen", aldus Dmitrovic.

De advocaat van Dylano K. richtte zich daags na het incident ook tot media en vertelde dat de ouders van de 20-jarige man veel 'nare berichten' hadden ontvangen naar aanleiding van het incident. Hiervoor legde hij de schuld onder andere bij Marcel Brands, die door de advocaat werd beticht van 'opruiende teksten': "Kom op! Je kent niet eens alle feiten en omstandigheden", stelde de advocaat. Veel mensen op Twitter konden de reactie de advocaat en de ouders van Dylano K. niet begrijpen.