Haps mist Feyenoord-supporters: "Ik vond het ook iedere keer geweldig om in De Kuip te spelen"

Ridgeciano Haps speelt op dit moment voor het Italiaanse Venezia FC, maar kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn tijd bij Feyenoord. De verdediger genoot iedere keer weer van het Feyenoord-publiek, maar besloot op de laatste dag van de transferperiode te vertrekken naar de Serie A. 

"Ik had me eigenlijk al neergelegd bij nog een jaar Feyenoord", zegt Haps tegen Voetbal International. "Geen straf, mooie club, andere vibe met de nieuwe trainer Arne Slot, en komende zomer zou ik transfervrij zijn, alleen: ik speelde niet." Bovendien nam hij tijdens de voorbereiding van de Rotterdammers deel aan de Gold Cup met Suriname. "Slot zei: Ik wens je veel succes, maar je maakt het mij alleen wel makkelijker. Dat was zo, natuurlijk".

Venezia FC kwam op het laatste moment als oplossing en wilde zich graag versterken met de linksback. "Frank Arnesen deed niet moeilijk. Ik wist wel dat hij zou meewerken. Als mijn salaris zou wegvallen, kon Feyenoord ook weer iets doen. Maar Frank zei óók: Ridgeciano, je hebt het niet altijd makkelijk gehad, maar steeds alles gegeven voor Feyenoord. Als er een mooie club komt, gaan wij je echt niet dwarszitten. Vond ik toch wel mooi en hij hield woord".

Haps heeft het meeste heimwee naar Het Legioen. "Met hen had ik altijd een goede band. Ik vond het ook iedere keer geweldig om in De Kuip te spelen. Verder denk ik terug aan de beker die we hebben gewonnen. Voor de rest... Het is moeilijk voor me om de juiste woorden te vinden, maar het leek wel of ik vervloekt was bij Feyenoord. Iedere keer dat ik dacht: Ja, ik ben er, dít is mijn niveau, ging het mis. Steeds weer een nieuwe blessure".

Feyenoord-doelman vertrekt