'Kökçü deal op haar na rond'

Orkun Kökçü mag zich bijna speler van SL Benfica noemen. Volgens De Telegraaf zijn de Portugese en Nederlandse kampioenen elkaar dicht genaderd in de transfersom. Mocht alles volgens plan gaan dan zal een officiële aankondiging niet lang meer duren.

Feyenoord zou minimaal 30 miljoen euro ontvangen en door middel van bonussen kan het bedrag oplopen tot boven de 40 miljoen. Ook zou er een hoog doorverkooppercentage zijn bedongen. Hiermee wordt Kökçü de duurste verkoop uit de geschiedenis van de Rotterdammers en de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Benfica.

Laatste details

Een delegatie van de Portugese club zou momenteel in Nederland zijn om de laatste besprekingen te doen. De club wil voordat Kökçü naar de Turkse nationale ploeg vertrekt, komende week, alles geregeld hebben.

In Lissabon gaat de 22-jarige middenvelder zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract. Hiermee gaat hij miljoenen verdienen in de Portugese hoofdstad. Zijn afkoopsom zou hetzelfde bedragen als die van Enzo Fernandez, die na het WK vertrok naar Chelsea: 120 miljoen.