Waarom Champions League-voetbal volgend seizoen mogelijk weer terugkeert in de Kuip

Arne Slot is bezig aan zijn eerste seizoen als trainer bij Feyenoord. Volgens voetbalfans en analisten is Slot bezig aan een huzarenstukje. Waar Feyenoord vorig seizoen als vijfde eindigde en play-offs nodig had om zich te kwalificeren voor de Conference League, daar lonkt nu zelfs (de voorronde van) de Champions League. Feyenoord staat derde, met een puntje achterstand op PSV en dus dromen ze in Rotterdam al een beetje weg...

Arne Slot

Na een fantastische seizoenstart van Feyenoord is de media met name erg te spreken over trainer Arne Slot en zijn speelwijze. Waar het bij vorige trainer Dick Advocaat wat stroef verliep, wedstrijden vaak niet bijster hoogstaand waren, daar swingt het Feyenoord onder Slot. Vooral de overwinningen op PSV (0-4) en AZ (1-0) en de eerste plaats in de Conference League-poule maakten indruk. Met veertien punten uit zes wedstrijden plaatste Feyenoord zich moeiteloos voor de volgende ronde. Trekt Feyenoord deze lijn door tot het einde van het seizoen, dan is een tweede plaats niet eens een onrealische gedachte.

Nieuwe aanwinsten

Waar bij Feyenoord eerst nog twijfels waren over de breedte van de selectie, is dat na de afgelopen transferperiode voorbij. Patrick Walemark, Cole Bassett, Jorrit Hendrix en Philippe Sandler kwamen de Rotterdammers tussentijds versterken. Slot vertelde aan De Telegraaf blij te zijn met de kwaliteit van zijn selectie na de transferperiode. “Ik was al tevreden over hoe de selectie er voor de winterstop uitzag, maar de kwaliteit is weer omhoog gegaan en dat zie je ook terug op het trainingsveld.”

Door deze aanwinsten kan Feyenoord door blijven selecteren en maakt de club nog meer kans op de tweede plek.

Fitte selectie

Iets waar Slot tot nu toe nauwelijks mee te maken heeft gehad: blessures. Blijven de spelers fit, dan kan het wel eens een heel mooie tweede seizoenshelft worden voor Feyenoord. En zoals gezegd: op bijna elke positie kan Slot inmiddels een blessure goed opvangen.  

Belangrijkste spelers

Mede dankzij clubtopscorer en gedeeld eredivisie-topscorer Guus Til blijft bij Feyenoord de blik omhoog gericht.  Til wordt gehuurd van Russische club Spartak Moskou, evenals Jorrit Hendrix. Til maakte dit seizoen al dertien goals en was verantwoordelijk voor twee assists. Hiermee staat hij samen met Sébastien Haller (Ajax) bovenaan het topscorersklassement. Maar niet alleen Til maakt indruk. Wat te denken van Turks international Orkun Kökçü. De middenvelder kreeg vorig seizoen regelmatig kritiek op (het verzaken van) zijn verdedigende werk, maar hij is inmiddels onder Slot uitgegroeid tot één van de beste middenvelders in de eredivisie. Met zes assists en vier goals staat Kökçü bovenaan het assists-klassement van de club samen met de Colombiaan Luis Sinisterra.

Naast Kökçü en Til heeft Feyenoord ook nog een 'stille' held, Gernot Trauner. Trauner kwam in de zomer over van het Oostenrijkse LASK Linz en heeft dit seizoen in de competitie al acht clean sheets achter zijn naam. Het is hopen voor de Rotterdammers dat deze spelers hun goede vorm vast kunnen blijven houden tot het einde van het seizoen en als PSV dan blijft verzaken onder de vertrekkende Roger Schmidt, dan kan het een mooi slot worden dit seizoen.

En stel dat Ajax ook nog eens gaat verliezen... nou ja, voorlopig richt Slot zich met zijn elftal eerst maar op PSV als voorlopige eerste prooi.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Het laatste Feyenoord-nieuws’

Hoe is het mogelijk? Heel stadion scandeert naam Feyenoord-flop Pratto

Frank Arnesen mikt op langer verblijf Guus Til en geeft duidelijkheid over toekomst Cyriel Dessers

João Carlos Teixeira keert terug naar Portugal

'Zwitser moet Til opvolgen bij Feyenoord'

Emotionele brief vrouw Chris Gyan aan Feyenoord-fans: "Bedankt lief Legioen!"

'Feyenoord aast op centrale verdediger'

'Jorrit Hendrix is van Keuken Kampioen Divisie-niveau'

'Feyenoord klopt bij Manchester City aan voor verdediger'

Van Bronckhorst kaapt droomaanwinst Frank Arnesen voor de neus van Feyenoord weg

Feyenoord haalt opgelucht adem: Senesi vertrekt niet naar Spanje