Dit moet Orkun Kökcü minimaal opleveren bij een transfer

Orkun Kökcü geniet interesse van diverse grote clubs uit het buitenland, waaronder West Ham United. Het zou goed kunnen dat de middenvelder van Feyenoord vanaf aankomend seizoen in een ander shirt te bewonderen is. Door de jaren heen heeft Kökcü een behoorlijke opmars gemaakt in prijswaarde, zo is terug te zien. In dit artikel het minimale bedrag wat Orkun Kökcü moet opleveren bij een transfer.

Afgelopen seizoen toonde Kökçü zich op het middenveld als één van de sterkhouders van Feyenoord. Onder trainer Arne Slot was de international van Turkije in 32 wedstrijden in de Eredivisie goed voor zeven doelpunten en negen assists. Wat ook opvalt is dat de middenvelder bijna altijd de 90 minuten volmaakte, hij laat hiermee zien over een aardige conditie te beschikken voor een niveau als de Premier League.

Feyenoord kan een aardig bedrag vragen

De verwachting is dat er in de zomer ook nog andere buitenlandse clubs zullen informeren naar de diensten van de middenvelder. Kökcü ligt nog tot juni 2025 vast in Rotterdam, Feyenoord zou potentieel dus redelijk wat kunnen vragen. Kijkende naar zijn prijsontwikkeling door de jaren heen volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt, laat de middenvelder een aardige evolutie zien. Op dit moment zou Kökcü zijn waarde worden geschat op 22 miljoen euro.

“Gaat voor een mooie transfersom weg”

Kijkende naar de interesse is het niet voor het eerst dat de middenvelder een gewilde speler is. Eerder zou Arsenal zich gemeld hebben met een miljoenenbod op de Turk. Dit zou in de zomer van 2020 geweest zijn. In de Feyenoord-podcast van RTV Rijnmond werd ook gesproken over het mogelijke vertrek van de middenvelder en wat dit dan op zou brengen. “Als hij dit vast kan houden tot het einde van dit seizoen, ook in de grote wedstrijden, dan is hij in de zomer niet meer te behouden voor Feyenoord. Dan gaat hij voor een mooie transfersom weg.”

Oud-Feyenoorder Ali Boussaboun in FC Rijnmond: "Feyenoorder Kökcü straks misschien wel 50 of 60 miljoen waard"