Tien dingen die je moet weten over Gernot Trauner: Vriendin, bijnaam en zijn pleister

Gernot Trauner is nu een half seizoen in dienst van Feyenoord. De centrale verdediger maakte daarbij veel indruk en is niet meer weg te denken uit de basis in Rotterdam. Wij zetten tien dingen op een rij die je echt even van hem moet weten.

1. Zijn bijnaam

Het duurde niet lang voordat Trauner een bijnaam kreeg in De Kuip. Onder fans en teamgenoten staat de verdediger te boek als 'Kale kletser'. De Oostenrijker zelf kon er wel om lachen toen hij het hoorde. "Ik weet niet precies wat het betekent, maar ik denk dat het iets met mijn haar te maken heeft."

2. Vorige clubs

Voor zijn komst bij Feyenoord speelde Trauner bij drie andere clubs. In de jeugd speelde hij negen jaar bij SV Kematen, in zijn thuisland Oostenrijk. LASK Linz pikte hem in 2006 op. Voor die club debuteerde hij in het profvoetbal. In 2012 maakte de verdediger de overstap naar SV Ried, waar hij tot 2017 speelde. Een terugkeer naar LASK Linz volgde. Bij die club werd hij een bepalende speler, waarna hij in 2021 naar Feyenoord vertrok.

3. Aanvoerder

Trauner is twee seizoenen aanvoerder geweest van LASK Linz. In 2018/19 kreeg hij in het begin van het seizoen de aanvoerdersband, om die tot aan zijn vertrek naar Feyenoord niet meer af te staan. 

4. International

Trauner doorliep verschillende jeugdelftallen van Oostenrijk. De verdediger speelde in de U18, U19 en U21. In de hoofdmacht van Oostenrijk kwam hij tot vijf interlands. Zijn eerste speelde hij op 16 oktober tegen Denemarken. De laatste op 31 maart 2021, opnieuw tegen Denemarken. Hij scoorde één keer, in het vriendschappelijke duel tegen Luxemburg (0-3 winst). 

5. Blessure

Het seizoen 2011/12 verliep rampzalig voor Trauner. De verdediger, toen spelend voor LASK Linz, was het hele seizoen uitgeschakeld door een zware heupblessure. In de transferzomer die volgde werd de verdediger verkocht aan SV Ried.

6. Pleister

Opvallend is dat Trauner elke wedstrijd speelt met een pleister op zijn neus. Eerder legde hij al uit waarom hij dat doet. "Daar begon ik mee bij SV Ried. Ik was toen wat ziekjes en kon slecht ademen door de neus. Onze fysiotherapeut kwam met het idee van die pleister en het werkte wonderwel. Sindsdien gebruik ik het iedere wedstrijd, maar misschien is het ook wel iets van bijgeloof. Ik heb het niet nodig om goed voetbal te spelen, ik voel me er prettig bij."

7. Vriendin

Er is niet veel te vinden over de vriendin van Gernot Trauner. Ze lijkt vooral in de schaduw te leven van de verdediger. In de week van kerst verscheen er plots een foto op het Instagram-account van de Oostenrijker, waarop ze te zien is. 


8. Transfersom

Op het moment van de verkoop van Trauner aan Feyenoord had de verdediger een geschatte marktwaarde van twee miljoen euro. De Rotterdammers konden de Oostenrijker echter voor een bedrag van één miljoen euro overnemen van LASK Linz. 

9. Marktwaarde

Op dit moment heeft Trauner een geschatte marktwaarde van 2,5 miljoen euro. Zijn hoogste marktwaarde had hij in 2020, toen hij voor LASK Linz speelde. Toen stond de teller op een geschatte marktwaarde van drie miljoen euro.

10. PSV en AZ-beul in de Europa League

In het seizoen 2019/20 stond Trauner met LASK Linz tegenover PSV en AZ in de Europa League. Allebei de Nederlandse clubs moesten er aan geloven. PSV verloor in Oostenrijk met 4-1 en in eigen huis bleef het 0-0. Tegen AZ won LASK met 2-0 en speelde het met 1-1 gelijk. Tijdens het duel in Alkmaar gaf Trauner een assist.

Net binnen