UPDATE: 'Sandler-deal rond, huur met optie tot extra jaar'

UPDATE: Martijn Krabbedam heeft bij Voetbal International een update gegeven over de overstap van Sandler naar Feyenoord. "Een kwestie van minuten, misschien een half uur. Alles bij elkaar is Feyenoord in de breedte wel sterker geworden." Later op de avond melde Krabbedam via Twitter dat de deal rond is. Feyenoord zal Sandler voor vijf maanden huren, met daarna de optie de speler voor een extra jaar te contracteren.

Feyenoord gaat Philippe Sandler transfervrij overnemen van Manchester City, zo meldt De Telegraaf. Eerder werd bekend dat Feyenoord interesse zou hebben in de 24-jarige verdediger. Het zou gaan om een transfervrij vertrek bij de club uit Manchester.

Aanvankelijk zou Feyenoord Sandler willen huren, maar na enige onderhandelingen is er nu tot een transfervrij vertrek gekozen. De club uit Rotterdam heeft een optie voor in de zomer bedongen waarmee Sandler langer gecontracteerd kan worden. Als de club die optie ligt, blijft de verdediger twee seizoenen langer in Rotterdam.

Manchester City heeft een terugkoopoptie staan. Indien Sandler een voldoende niveau zou halen, kan de Engelse grootmacht hem dus direct terughalen. De verwachting is dat de deal spoedig wordt afgerond. Sandler zou de medische keuring al hebben doorstaan. Alleen het papierwerk moet nog worden afgerond.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt