'Oud-speler van Vitesse staat voor overstap naar RB Leipzig'

Het lijkt erop dat Loïs Openda de nieuwe spits van RB Leipzig gaat worden. Volgens BILD heeft de Belgische aanvaller al een akkoord bereikt met de Duitsers. Als zij er nu uitkomen met RC Lens, maakt Openda de overstapt naar de Bundesliga.

Leipzig is op zoek naar een vervanger voor Christopher Nkunku. De Fransman stapt deze zomer over naar Chelsea. Openda moet zijn opvolger worden. De Belg speelde vorig seizoen nog voor Vitesse en werd toen verhuurd door Club Brugge. Zij verkochten de spits voor iets minder dan tien miljoen aan Lens. Daar maakt hij dit seizoen indruk.

Lens

Lens werd verrassend tweede in de Lique 1 achter Paris Saint-Germain. Het verschil bedroeg na 38 speelrondes zelfs maar één punt. Openda had een groot aandeel in het succes van de club. In de 38 duels die hij meedeed was hij goed voor 21 treffers en vier assists. 

De Belg tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2027. Leipzig zal daarom flink in de buidel moeten tasten om de spits los te weken in Frankrijk. Volgens Transfermarkt zou Openda zo'n twintig miljoen waard zijn.