PSV'er had op meer kansen bij Oranje gehoopt: "Geen respect voor Van Gaal"

PSV besloot Phillip Max te laten gaan en naar een vervanger opzoek te gaan. De keuze viel op Patrick van Aanholt en die keuze heeft de Eindhovenaren nog geen windeieren gelegd. De linksback is inmiddels een vaste waarde in de ploeg van Ruud van Nistelrooij. In een interview met Voetbal International spreekt hij zich uit over zijn tijd bij het Nederlands elftal.

"Het is mooi als ik erbij zit, maar als dat niet zo is lig ik er niet wakker van. Het is elk geval geen pijnpunt meer", stelt Van Aanholt. Op het EK van 2021 was hij nog basisspeler onder bondscoach Frank de Boer. Daarna vertrok hij naar Galatasaray: "Daar speelde ik alles, maar van de nieuwe bondscoaches heb ik nooit iets gehoord. Dat waren Louis van Gaal en Danny Blind. Ik zei al tegen mijn vrouw dat ik door hen niet opgeroepen zou worden en dat was ook zo. Ik heb het gevoel dat Blind mij niet mag. Als Van Gaal mij had gebeld had en had gezegd dat ik niet in zijn plannen voor zou komen, dan had ik hem gerespecteerd. Nu niet."

Koeman

Onder Ronald Koeman hoopt Van Aanholt op een nieuwe kans: "Met hem heb ik een goede band. Hij is strikt en duidelijk. Zolang je goed speelt zit je bij de selectie, dat zei hij. Dan weet je waar je aan toe bent." Toch zal het voor de PSV'er lastig worden om de concurrentie bij het Nederlands elftal af te troeven. Nu spelen daar Nathan Aké en Tyrell Malacia: "Ik ben erg fan van Nathan, dat weet hij al jaren. Hij heeft alles en is een echte topspeler. Lang werd hij niet zo gewaardeerd, maar nu begint iedereen te zien hoe goed hij is. Ik heb nog geen afscheid genomen van Oranje en zie wel wat er komt. Eerst top presteren bij PSV."

Ook interessant