Bosz laakt Mossou: "Die mensen weten niet waar ze het over hebben"

Peter Bosz heeft zondagmiddag terug geslagen richting Sjoerd Mossou. De trainer van PSV liet eerder deze week weten dat hij het niet goed vindt dat 'te oude' spelers niet mee mogen doen bij Jong PSV, maar Mossou was het daar niet mee eens. Bosz reageert nu op die kritiek.

Peter Bosz wil spelers als Mauro Junior of Armando Obispo graag ritme laten opdoen bij Jong PSV, maar dat mag niet volgens de regelgeving. De coach vindt deze regel 'belachelijk'. Mossou reageerde in zijn column erg fel op de uitspraken van Bosz. 'Het maakt nogal een verschil namelijk: op maandagavond tegen Mauro Júnior, Obispo of pakweg een herstellende Johan Bakayoko spelen, of op vrijdag tegen Jesper Uneken en Julian Kwaaitaal', oordeelde hij.

Bosz bijt van zich af

Maar Bosz bijt zondag van zich af. "De mensen die daar iets over gezegd hebben, die weten niet waar ze het over hebben", begint hij zondag bij ESPN. "Er is onderzoek gedaan in de tijd dat ik nog in Nederland trainer was, in de tijd dat er dus nog oudere spelers mee mochten doen: wat is nou het resultaat op het moment dat er eerste elftal-spelers meedoen ten opzichte van de jonge jongens? Toen bleek dat er meer punten gehaald werden met die jonge jongens. Dus het argument dat het competitievervalsing is, want je zal maar net tegen zo’n ploeg moeten, is dus niet waar. Mensen weten niet waar ze het over hebben. Ze moeten eerst maar eens kijken wat dan die feiten zijn."

Ook interessant