'Ten Hag aast op oud-PSV'er: Openingsbod uitgebracht'

Manchester United heeft een eerste bod uitgebracht op Everton-verdediger Jarrad Branthwaite. Volgens The Athletic gaat het om een bedrag van circa 40 miljoen euro.

Hoeveel kost Jarrad Branthwaite?

Het is geen geheim dat Erik ten Hag interesse heeft in de 21-jarige Branthwaite, die in het seizoen 2022/2023 op huurbasis voor PSV uitkwam. Hij kende een sterk seizoen in de Premier League en wordt al enige tijd in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, dat dringend behoefte heeft aan versterking in de defensie. Het bod van 35 miljoen pond (ongeveer 41 miljoen euro), dat Manchester United uitbracht, voldoet niet aan de verwachtingen van Everton. Hoeveel de club precies verlangt voor de verdediger is nog onduidelijk.

Everton wil 'Maguire-achtige' transfersom voor verdediger

Everton is ervan overtuigd dat Branthwaite qua niveau vergelijkbaar is met een speler als Harry Maguire, maar ook een Wesley Fofana en Josko Gvardiol, die allemaal voor ongeveer negentig miljoen euro zijn verkocht door hun clubs aan Engelse topclubs. Naast Branthwaite houdt United ook andere opties open; zo meldde BILD eerder dat Ten Hag de situatie van Matthijs de Ligt nauwlettend volgt.

Feyenoord-doelman vertrekt