Waarom het speelschema van PSV in de Champions League zeer gunstig is

PSV keerde na jarenlange afwezigheid in de groepsfase van de UEFA Champions League dit seizoen weer terug en werd tijdens de loting gekoppeld aan Arsenal, Sevilla en RC Lens. De openingswedstrijd werd met 4-0 verloren van de Premier League-gigant, maar het speelschema is zeer gunstig voor de Eindhovenaren.

Het resultaat bij de wedstrijd tussen Sevilla en RC Lens is ook zeer gunstig te noemen, want de Spaanse en Franse club speelden met 1-1 gelijk. De eerstvolgende wedstrijd, gespeeld op 3 oktober, is PSV-Sevilla en bij een overwinning voor de ploeg van Peter Bosz lijken de Eindhovenaren naar de tweede plaats te stijgen. Dit heeft alles te maken met het feit dat Arsenal de torenhoge favoriet is voor de groepswinst, terwijl debutant RC Lens als zwakste broeder wordt ingeschat.

Na het eerste treffen met de Spanjaarden volgt een tweeluik met RC Lens. Mocht er, wat op papier zeker mogelijk lijkt, twee keer op rij gewonnen worden in het miljardenbal dan lijkt PSV hele grote stappen te zetten naar overwintering in de UEFA Champions League. Mochten de Brabanders de komende drie wedstrijden winnen, hebben zij in totaal negen punten. Sevilla moet echter aan de haal met Arsenal, dat zich na vier zeges nagenoeg geplaatst heeft voor de volgende ronde van de UEFA Champions League.

Aangezien de Spaanse club in de onderste regionen van La Liga verblijft en de eerste wedstrijd tegen de Franse opponent weinig hoopvol leek, lijken de Londenaren geen kind te gaan hebben aan de meervoudig Europa League-winnaar. 

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Tussenstand Groep B

Mochten de favorieten op papier doen wat van hen verwacht wordt, is de stand na vier speelrondes als volgt. PSV heeft dan nog twee duels te gaan en dat is één uitwedstrijd tegen Sevilla en een thuiswedstrijd tegen Arsenal, dat dan normaliter allang als groepswinnaar geplaatst is voor de achtste finales van de UEFA Champions League.

(TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Met een gat van acht punten en slechts twee wedstrijden te gaan, kunnen de Eindhovenaren zich op 8 november in het eigen Philips Stadion definitief plaatsen voor de volgende ronde van het Europese toernooi. Op die manier zijn zij in de laatste twee duels niet meer te achterhalen en mogen RC Lens en Sevilla uitvechten wie er verder gaat in de UEFA Europa League.

Ook interessant