Brobbey dolt met Vriends: "Hij zei het in zijn podcast, maar deed het niet"

De openingstreffer van Ajax tegen Sparta Rotterdam (2-1) kwam op naam van Brian Brobbey, die in aanloop daarvan Bart Vriends te slim af was. Na afloop reageerde de spits van Ajax met een knipoog op het duel met de Sparta-captain.

"In zijn podcast zegt hij altijd dat hij voor me moet staan. Maar ja, dat deed hij niet, haha. Ik zie zijn podcast (de Cor Potcast, red.) soms voorbijkomen, dan luister ik wel een beetje. Hij heeft me er toevallig voor uitgenodigd", zei Brobbey zaterdagavond voor de camera van ESPN.

De spelers van Ajax droegen tegen Sparta Rotterdam eenmalig aangepaste shirts vanwege de actie #SilenceSocialHate. "We krijgen veel berichten. Zoals je weet is dat bij mij vaak racistisch. Het kan niet door de beugel, vandaar deze campagne. Ik denk dat het een heel mooie video was", vertelde Brobbey.

"Het is natuurlijk niet goed wat mensen doen. Het is eerlijk gezegd ook moeilijk om het te stoppen, vandaar de campagne. Hopelijk wordt het nu minder. Voor de oplossing moet je echt bij de sociale media zelf zijn. Wij kunnen er niet veel aan doen". Verslaggever Hans Kraay jr. stelde vervolgens dat mensen die met het woord 'kanker' schelden 'niet goed bij hun hoofd zijn'. "Die mensen zijn helemaal gek, Hans", voegde Brobbey eraan toe.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - Sparta Rotterdam’

Brobbey ontvangt groot compliment: "Misschien wel een van de besten van Europa daarin"

Gelezen op X: tien posts die alles zeggen over Ajax - Sparta Rotterdam

Spanning terug in de Arena: Sparta komt op 2-1 tegen Ajax

Ajax-fans geven opdracht mee aan Van 't Schip: "Wisselen!"

Lekkere aanval: Ajax al vroeg op voorsprong tegen Sparta Rotterdam

Opstelling Ajax tegen Sparta Rotterdam: Gaaei maakt plaats voor Sutalo