Feyenoord verliest mogelijk trainer: Van Persie praat met Heerenveen

Robin van Persie wordt genoemd als nieuwe trainer van SC Heerenveen. Omrop Fryslân stelt dat er al gesprekken tussen club en trainer zijn geweest. Op dit moment is Van Persie werkzaam als jeugdtrainer bij Feyenoord. 

Robin van Persie SC Heerenveen 

Kees van Wonderen zal SC Heerenveen aan het einde van dit seizoen verlaten. Eerder werd Maurice Steijn al gespot in gesprek met de club. Roelof de Vries van Omrop Fryslân, weet nu te vertellen dat de 40-jarige Van Persie, naast Alex Pastoor, genoemd wordt. "Het schijnt dat er een gesprek is geweest met Robin van Persie. Hij is op dit moment bezig met de opleiding om coach in het betaalde voetbal te worden.” 

Wat doet Robin van Persie nu? 

Robin van Persie is momenteel actief als trainer van Feyenoord onder 18. Van Persie is sinds 2020 al actief bij Feyenoord. Zo was hij een jaar lang actief als spitsentrainer, daarna als techniektrainer en coachte hij in de jeugd van de club. Van Persie was nog nooit actief als hoofdtrainer op het professioneel niveau. SC Heerenveen kan dus zijn eerste baan in het profvoetbal als trainer worden.

Van Persie als trainer

Eerder maakte Feyenoord een kleine documentaire over de werkzaamheden van Van Persie bij de onder 18 van Feyenoord als hoofdtrainer.

(Tekst gaat verder onder de video)

The flying Dutchman

Als speler genoot Robin van Persie een mooie loopbaan met veel doelpunten. Zijn treffer op 13 juni 2014, zal nooit meer vergeten worden.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt