Throwback: negen jaar geleden werd Van Persie 'The Flying Dutchman'

13 juni 2014. Een dag in de Nederlandse voetbalgeschiedenis die net snel vergeten zal worden. Het Nederlands elftal van Louis van Gaal begon aan het WK in Brazilië met een wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje. Van tevoren werd Oranje niet echt een kans toegedicht en na de 1-0 van Xabi Alonso leek het misschien al wel klaar, maar niks bleek minder waar.

De wedstrijd werd een heus spektakelstuk. Robin van Persie scoorde een fenomenale kopbal om vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Na de rust was het eenrichtingsverkeer. Door doelpunten van Arjen Robben (twee keer), Stefan de Vrij en nogmaals Robin van Persie walste Oranje met 1-5 over wereldkampioen Spanje heen. Een historisch duel, met historisch commentaar van Jack van Gelder.

Bekijk hier de fantastische beelden nog eens terug!

(Vanaf 1.00 minuut begint de video over Spanje - Nederland van 2014, daarvoor zijn er traumatische beelden te zien van de WK-finale vier jaar eerder)