Steijn gespot nabij Heerenveen: Trainer kan aan nieuwe klus beginnen

Maurice Steijn werd eerder dit seizoen ontslagen bij Ajax, maar kan spoedig weer zijn opwachting gaan maken in de Eredivisie. SC Heerenveen heeft interesse in de hoofdtrainer, zo is bekend. De trainer is zelfs al gespot in Wolvega, een plaatsje nabij Heerenveen. Mogelijk voor gesprekken met zijn nieuwe werkgever. 

Maurice Steijn SC Heerenveen

Op woensdag onthulde Arjen de Boer, de Heerenveen-watcher van Omrop Fryslân, dat de club overweegt om samen te werken met Steijn of John van den Brom. Vrijdag heeft directeur Ferry de Haan bevestigd dat de club daadwerkelijk gesprekken heeft gevoerd met Steijn. Dit betekent dat het aflopende contract van trainer Kees van Wonderen niet verlengd zal worden en de Friezen aankomend seizoen een nieuw gezicht voor de spelersgroep hebben staan.

Maurice Steijn gespot nabij Heerenveen

Op X circuleert een afbeelding van Steijn, te midden van een zaal waar een diapresentatie van Heerenveen te zien is. Op het scherm staat "Koers naar Europa".

SC Heerenveen praat met Steijn

Directeur Ferry de Haan erkent dat de directie van de club gesprekken heeft gevoerd met Steijn, dit weet de Leeuwarder Courant. “We hebben inderdaad een kennismaking gehad. We wilden weten hoe hij naar voetbal en naar Heerenveen kijkt.” Volgens De Haan staat de trainer die eerder dit seizoen bij Ajax werd ontslagen, open voor een rol bij de Friese club. "Maurice toonde interesse in ons verhaal. Het was een prima gesprek." Toch laat De Haan weten dat Steijn niet de enige kandidaat is. "We voeren gesprekken met verschillende trainers, waaronder Van Wonderen."

Trainers zonder club

Mocht Steijn aan het werk gaan in Heerenveen, dan zit Kees van Wonderen zonder club en voegt hij zich bij dit rijtje trainers zonder club.