Feyenoord verdiende dit seizoen tientallen miljoenen in Europa

Door de deelname aan de Champions League in de eerste seizoenshelft heeft Feyenoord dit seizoen al ongeveer 42 miljoen euro aan UEFA-premies ontvangen. Hoewel de Europa League, waarin de ploeg van Arne Slot nu actief is, minder lucratief is, zijn er toch aanzienlijke bedragen te verdienen als AS Roma wordt uitgeschakeld.

Dit kan Feyenoord nog verdienen dit seizoen in Europa

In de knock-outfase van de Europa League ontvangt Feyenoord geen geld meer voor losse overwinningen of gelijke spelen, zoals in de groepsfase, maar het bereiken van de achtste finale zou goed zijn voor 1,2 miljoen euro. Als Feyenoord verder komt in de Europa League, kunnen de inkomsten aanzienlijk toenemen. In totaal kan de club nog ruim 14 miljoen euro verdienen in Europa, wat het eindbedrag op ruim 55 miljoen zou brengen.

Bij het bereiken van de kwartfinale keert de UEFA 1,8 miljoen uit, bij de halve finale 2,8 miljoen en bij het bereiken van de finale 4,6 miljoen. De winst van de Europa League-finale zou Feyenoord vier miljoen euro opleveren en een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Het is belangrijk op te merken dat deze UEFA-premies niet rechtstreeks naar de clubkas van Feyenoord gaan. De club moet belastingen betalen en het spelen van Europese wedstrijden brengt ook diverse kosten met zich mee.

Dit verdiende Feyenoord al in Europa

CL-startpremie: 15,5 miljoen

CL-wedstrijdpremies: 5,5 miljoen

CL-coëfficiëntenpremie: 13,5 miljoen

CL-recettes en market pool: 7 miljoen

Plaatsing tussenronde EL: 0,5 miljoen

Totaal: 42 miljoen euro