Arne Slot richting Fortuna Sittard: deze keeper speelt de bekerfinale

Op 21 april speelt Feyenoord de bekerfinale tegen NEC. Trainer Arne Slot gaf tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel tegen Fortuna Sittard (14 april) in ieder geval al prijs wie er niet op doel staat bij de KNVB-bekerfinale: Justin Bijlow.

Waarom keept Justin Bijlow de bekerfinale niet?

De vaste doelman voor de Rotterdammers raakte begin februari 2024 in een duel tegen AZ geblesseerd aan zijn kuit. Dit hield hem tot begin april langs de kant en hij maakte daarmee plaats voor de Duitse doelman Timon Wellenreuther. Laatstgenoemde maakte goed gebruik van deze kans, sinds het uitvallen van Justin Bijlow verscheen Wellenreuther 14 keer onder de lat voor Feyenoord. Tijdens deze wedstrijden kreeg hij er negen tegen en wist hij maar liefst acht keer de nul te houden.

Arne Slot kiest voor Timon Wellenreuther en speelt op veilig

Geen risico, dat is wat er naar voren komt uit de persconferentie met Arne Slot. ‘Justin gaat morgen niet starten. Hij heeft vaker met blessures te maken gehad en dan zorgen we voor een heel goede opbouw voordat hij weer gaat spelen,’ aldus Slot. Verder wordt er uitleg gegeven over de keuze voor Wellenreuther in de bekerfinale: ‘Bij zijn vorige blessure, aan zijn hand, trainde Bijlow veel mee als veldspeler. Toen heeft hij ook een oefenwedstrijd tegen Excelsior kunnen keepen, waarna ik hem weer opstelde.’ Aangezien zeker is dat Wellenreuther aankomende zondag op 14 april uit bij Sittard zal keepen is afgaande op de woorden van Slot gegarandeerd dat ook hij de man zal zijn die het doel leeg moet houden namens Feyenoord in de bekerfinale.

'Keepersprobleem' voor Feyenoord?

Ondanks de waarschijnlijke rentree van Bijlow is het nog maar de vraag wie er onder de lat blijft staan als beide mannen fit zijn. De Duitse doelman heeft zich laten gelden in de korte periode die hij kreeg en krijgt dus sowieso nog twee kansen zichzelf te bewijzen als eerste doelman. Een indrukwekkende reeks zal wellicht nog meer interesse wekken, ook bij andere clubs. Zo werd de 28-jarige Wellenreuther al eerder genoemd bij onder andere PSV. 

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt