'Vertrek Van Persie lonkt, club aast op kapen van mogelijke deal'

Robin van Persie heeft de clubs voor het uitkiezen deze zomer, dat meldt het Algemeen Dagblad. Datzelfde geldt voor de functies, omdat hij assistent-trainer bij Feyenoord kan blijven, maar ook zijn eerste klus als hoofdtrainer kan aanpakken.

Een definitief antwoord lijkt niet lang op zich te wachten, zo wordt verwacht. Op dit moment staat de voormalig profvoetballer aan het roer bij Feyenoord O-18, maar dat team zal hij sowieso gaan verlaten na dit seizoen. Mikos Gouka, clubwatcher van de stadionclub, verwacht dat een langere verbintenis de minst realistische optie is op dit moment.

Feyenoord heeft slechte papieren voor behouden van Van Persie

Dat zegt hij tijdens een bezoek aan FC Rijnmond, waarin de laatste ontwikkelingen rondom de nummer twee van de Eredivisie besproken worden. "Vooral omdat hij zelf zegt graag hoofdtrainer te zijn. Het traject van assistent-trainer valt dus af. Dan kan hij O-21 gaan doen bij Feyenoord en dat is eigenlijk vergelijkbaar met wat hij nu doet bij O-18. Als hij het echt graag doet, denk ik dat het ook goed is als hij naar een andere omgeving gaat. Er is natuurlijk geen twijfel dat Van Persie een grote persoonlijkheid is die op handen gedragen wordt op Varkenoord."

Serieuze interesse van sc Heerenveen in diensten ex-profvoetballer

sc Heerenveen aast op zijn komst en is volgens lokale berichtgeving al relatief ver in de onderhandelingen. De journalist is voorstander van een samenwerking tussen de Friezen en Van Persie. "Het zou perfect voor hem zijn! Elke voormalig toptrainer heeft zo’n opbouw gedaan. Het is echt iets van de laatste jaren dat oude spelers gelijk op het hoogste niveau ingezet worden. Je moet vlieguren maken en leren van je fouten, dat kan toch niet bij Feyenoord en Ajax? Heerenveen zal nooit degraderen. Als ze een keertje twaalfde eindigen is het jammer en als ze achtste eindigen is het prachtig. Maar het is wel een club waar attentiewaarde op zit."

Kapers op de kust azen op handtekening van Robin van Persie

Zij zijn echter niet de enige kandidaat, want al snel maakt Gouka duidelijk dat er nóg een Eredivisionist is met een oogje op de jeugdtrainer van Feyenoord. "Ik weet niet welke club, maar er zijn twee clubs een gesprek met hem aangegaan. Heerenveen heeft eerst met Steijn en Kruys gesproken, maar het gesprek met Van Persie was zo goed bevallen dat als hij ‘ja’ zegt, het volgens mij bingo is voor hem. Hij is natuurlijk een jongen die goed weet wat hij wil, dus hij zal de afweging gaan maken."

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt