Robbemond aan de slag bij De Graafschap

Reinier Robbemond is de nieuwe hoofdtrainer van De Graafschap, zo heeft de club laten weten via de officiële kanalen. De 49-jarige oefenmeester verbindt zich voor twee seizoenen aan de Superboeren.

Robbemond keert terug op het oude nest. De voormalig profvoetballer droeg tussen 2004 en 2009 het shirt van De Graafschap. De oud-middenvelder speelde ruim 100 officiële duels voor de Superboeren en promoveerde in 2007 naar de Eredivisie.

'Mooie uitdaging'

Robbemond is erg blij met zijn nieuwe klus als hoofdtrainer. "Na een geweldige, succesvolle periode bij een topclub als Maccabi Tel Aviv mag ik nu terugkeren als hoofdtrainer bij deze mooie club".

"Nu mag ik als trainer met mijn staf en spelers ervoor zorgen dat we in die zelfde sfeer successen mogen gaan boeken. Ik kijk er erg naar uit om te gaan beginnen aan deze mooie uitdaging", aldus de kersverse trainer van De Graafschap.

'Profielschets opgesteld'

"We zijn zeer verheugd dat we Reinier als nieuwe hoofdtrainer kunnen presenteren", zo laat manager voetbalzaken Peter Hofstede weten. "Na het afscheid van Mike Snoei hebben we de tijd genomen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer".

"We hebben met elkaar een profielschets opgesteld waar een nieuwe trainer aan moest voldoen. Daar past Reinier perfect bij. Hij heeft ervaring als trainer en heeft een duidelijke voetbalvisie die aansluit bij waar we met de club heen willen".

Trainerscarrière

Robbemond had in het verleden de leiding over Jong AZ en Top Oss. De Dordtenaar fungeerde bij Willem II, PSV en Maccabi Tel Aviv als assistent-trainer en stond in Tilburg acht duels aan het roer als interim-trainer. 

Feyenoord-doelman vertrekt